Budva čeka Primorac, Jadran u Šibeniku

Crnogorski derbi se igra u Budvi, dok su Novljani veliki favoriti na bazenu u Crnici protiv pretposljednje ekipe na tabeli
82 pregleda 0 komentar(a)
Primorac - Budva, Foto: Vesko Belojević
Primorac - Budva, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.02.2014. 11:58h

Budva dočekuje Primorac u Jadranskoj ligi i pobjedom bi čini se riješila pitanje oko bolje pozicije pred crnogorsko prvenstvo (koja joj garantuje prednost domaćeg bazena u duelima sa Kotoranima), jer trenutno ima sedam bodova više od rivala.

"Primorac je dosta sličan nama i utakmica neće biti nimalo laka. Međutim, idemo na pobjedu, samo se nadam da ćemo nastupiti u kompletnom sastavu. Sigurno neće biti lako, Primorac je odlična ekipa, sa dva-tri vrhunska igrača, prije svih Murišićem, Danilovićem i Kudabom... Očekujem vrhunsku utakmicu i pravi derbi", rekao je golman Budvana Dejan Lazović.

Kotorani od danas kreću u seriju teških utakmica u regionalnom takmičenju.

"Teško može da bude iznenađenja, veoma dobro se poznajemo s Budvom. Nadam se da možemo ostvariti dobar rezultat i time najaviti ambicije za kasniji rasplet na domaćoj sceni. Nakon ovog meča nas čeka još nekoliko važnih utakmica i bilo bi dobro da iz Budve krene serija kvalitetnih igara", kazao je centar Primorca Nikola Murišić.

Jadran gostuje Šibeniku, pretposljednjoj ekipi u Jadranskoj ligi i nema sumnje da će upisati nova tri boda.

"Svakako da nemamo pravo na grešku. Ulazimo kao favoriti u ovaj duel, ali nema mjesta za opuštanje. Šibenik nam je u suštini priprema za veoma važan meč u subotu protiv Budve na našem bazenu. Ciljamo plasman na fajnl-for, ali još nismo osigurali ništa. Ima još mnoga da se igra", istakao je Stefan Pješivac, mladi sidraš Novljana.

Parovi 15. kola

Budva - Primorac (18)

Šibenik - Jadran HN (19.30)

Jug - Mornar (18)

POŠK - Medvešćak (20)

Branik - Mladost (20.30)

Utorak

Jadran ST - Primorje 7:19.

Bonus video: