"Ajkulice" u finalu bolje od Srbije

75 pregleda 5 komentar(a)
Mlada vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Mlada vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 12.08.2018. 17:06h

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore (U15), uglavnom sastavljena od igrača rođenih 2003. godine i mlađih (koje naredne godine očekuje Evropsko prvenstvo), osvojila je prvo mjesto na memorijalnom turniru "Darko Čukić" u Beogradu.

Izabranici Veljka Uskokovića su u finalu pobijedili vršnjake iz Srbije 12:8 (5:2, 3:1, 0:3, 4:2).

Najefikasniji u našoj selekciji bili su Ivanović i Mršić sa po četiri gola, dva je postigao Radović a po jedan Baštrica i Vukićević.

Naša selekcija je u finale ušla nakon grupne faze turnira i prvog mjesta u grupi A, jer je bila bolja i od Singapura (18:2), Grčke (6:5) i Mađarske (13:6), dok je jedino poražena od Rumunije (15:14).

"Moram biti prezadovoljan. Igrali smo sa kombinovanim sastavom na ovom turniru, šest, sedam igrača smo ostavili kuci, kako bi dali šasnu mlađima koje naredne godine očekuje Evropsko prvenstvo. Odigrali smo izuzetan turnir, pokazali smo najviše. Protiv Srbije pobjeda nijed dolazila u pitanje, otvorili smo meč kako treba i zasluženo slavili. Slijedi kratka pauza, a onda vrlo brzo kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", kazao je trener Veljko Uskoković.

Bonus video: