Jadran sa Jugom: Šansa da se uči od najboljih

Sastav Vladimira Gojkovića dočekuju hrvatskog velikana u utakmici u kojoj se pobjednik unaprijed zna
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 12.02.2014. 11:33h

Nakon skoro 20 dana pauze Jadran nastavlja takmičenje u Jadranskoj ligi, a protivnik je najteži mogući - Novljani dočekuju Jug, jednu od dvije nedodirljive ekipe (uz Primorje) u regionalnom takmičenju. U sastavu sa Škvera neće biti Luke Sekulića koji je juče igrao za reprezentaciju protiv Slovačke, ali to ne mijenja ništa, jer su Novljani u svakoj varijanti autsajder i protiv "gospara".

U prvom dijelu sezone je u Gružu bilo 16:6 za ekipu koju predvodi crnogorski kapiten Nikola Janović.

"Jug je apsolutni favorit. U pitanju je tim koji je među četiri-pet najboljih u Evropi, a snagu je pokazao i nedavnom pobjedom nad Pro Rekom u Dubrovniku. Ubjedljivo su nas savladali u prvom dijelu sezone, ali to nije bilo neočekivano", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Jadran je trenutno četvrtoplasirani na tabeli, a želja je da tu i ostane i ode na fajnl-for.

"Motiva imamo, moji igrači će imati priliku da igraju protiv ponajboljih igrača na svojim pozicijama na svijetu. Steći će iskustvo, a bilo bi dobro kada bismo ostvarili neki dobar rezultat", istakao je Gojković.

Duel u Igalu počinje od 19 časova, a prenosiće ga TV Boka, kao i sve mečeve Jadrana i Primorca.

Parovi 14. kola - danas: Jadran HN - Jug (19), Primorje - Branik (20.30). Sjutra: Medvešćak - Jadran ST, Mornar - POŠK. Ranije: Budva - Šibenik 15:9, Primorac - Mladost 7:9.

Bonus video: