NE OPRAŠTA SE

Nikola Janović predvodi „ajkule” i ovog ljeta!

Janović je razgovarao sa Rankom Perovićem i Petrom Porobićem i prelomio da i dalje bude kapiten „ajkula”, iako je nakon SP u Barseloni novinarima otkrio da je bliže odluci da se povuče
88 pregleda 5 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Danilo Papić
Nikola Janović, Foto: Danilo Papić
Ažurirano: 10.02.2014. 12:58h

Crnogorski vaterpolisti su pet mjeseci pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti dobili veliko pojačanje, može se reći pomalo iznenađujuće - Nikola Janović je odlučio da i dalje igra za nacionalni tim, saznaju „Vijesti”.

Janović je prethodnih dana razgovarao sa selektorom Rankom Perovićem i direktorom Vaterpolo saveza Petrom Porobićem i prelomio da i dalje bude kapiten „ajkula”, iako je nakon Svjetskog prvenstva u Barseloni u avgustu prošle godine otkrio novinarima da je mnogo bliže odluci da se povuče nego da nastavi.

Ali, Janović se predomislio, očigledno da i dalje ima šta da pruži reprezentaciji, a uz to briljira i u klupskom vaterpolu (već drugu sezonu nastupa za dubrovački Jug).

Stariji od proslavljene braće iz Kotora je učestvovao u svim uspjesima crnogorske reprezentacije, jedan je od rijetkih koji nije propustio nijedno veliko takmičenje od 2008. (kada je Crna Gora i debitovala), pa nema dileme da je u ovom trenutku krucijalno pojačanje za „ajkule”.

Nikola će u martu napuniti 34 godine, a u reprezentativnoj karijeri mu fali jedino olimpijska medalja. On je prije Juga u karijeri nastupao za Primorac, Jadran, Crvenu zvezdu, Bečej i italijanski Posilipo.

Janović je krajem 2013. izabran za najboljeg sportistu Crne Gore.

Preporučujemo za Vas