"Ajkulice" sigurne protiv Gruzije i Njemačke, za trofej sa Srbijom

1 komentar(a)
Mlada vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Mlada vaterpolo reprezentacija, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 11.08.2018. 17:19h

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore (U15), uglavnom sastavljena od igrača rođenih 2003. godine i mlađih (koje naredne godine očekuje Evropsko prvenstvo), igraće u nedjelju u finalu memorijalnog turnira "Darko Čukić" u Beogradu.

Izabranici Veljka Uskokovića su danas upisali dvije pobjede. Prvo protiv Gruzije 10:5 (5:0, 2:2, 2:2, 1:1), a najefikasniji u našoj selekciji bio je Nikola Ivanović sa pet golova. Neđo Baštrica je postigao dva, a po jedan Petar Vujošević, Pavle Kankaraš i Josip Rajhel.

Potom su "crveni" savladali Njemačku 17:7, a po tri gola u našoj selekciji postigli su Marko Mršić, Vasilije Radović i Vujošević, po dva Ivanović i Baštrica, te po jedan Vladan Vukićević, Miloš Vukšić, Mlađan Gopčević i Rajhel.

Naša selekcija je zauzela prvo mjesto u grupi A, jer je bila bolja i od Singapura (18:2), Grčke (6:5) i Mađarske (13:6), dok je jedino poražena od Rumunije (15:14).

"Ajkulice" će u nedjelju, od 17.30 sati, za trofej igrati protiv Srbije, koja je zauzela prvo mjesto u grupi B, u konkurenciji Australije, Holandije, Malte, Slovačke i SAD-a.

Bonus video: