Radnički se žalio, traži novu utakmicu finala Kupa

„Radnički je uložio žalbu i zahtijeva da se finalna utakmica Kupa Srbije ponovo odigra zbog materijalne povrede pravila prilikom postizanja pobjedonosnog gola”, piše u saopštenju
4 komentar(a)
Zvezda - Radnički, Foto: BETAPHOTO
Zvezda - Radnički, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 27.01.2014. 10:33h

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca zatražio je danas da ponovo odigra finalnu utakmicu Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom, pošto smatra da je beogradski klub pobijedio neregularnim golom.

Zvezda je sinoć u Beogradu osvojila Kup Srbije, pošto je savladala Radnički sa 12:11, golom golmana Denisa Šefika u posljednjoj sekundi utakmice šutem preko cijele dužine bazena.

„Radnički je uložio žalbu i zahtijeva da se finalna utakmica Kupa Srbije ponovo odigra zbog materijalne povrede pravila prilikom postizanja pobjedonosnog gola, a koja je direktno uticala na konačan rezultat i pobjednika samog takmičenja”.

„Prva osnova za žalbu je šut golmana Crvene zvezde prilikom postizanja pobjedonosnog pogotka koji nije bio regularan. Poslije izlaska lopte u gol-aut, šut ka golu je mogao biti upućen jedino iz 'prve', kao prilikom izvođenja prekršaja iza linije od pet metara”.

„Prilikom upućivanja lopte ka golu Radničkog, golman Zvezde je napravio prvo dva pokreta a potom i zamah prije nego što je uputio udarac ka golu, što po pravilima nije dozvoljeno i lopta se u toj situaciji dodjeljuje protivničkoj ekipi”, navodi se u saopštenju Radničkog.

Radnički je kao drugi osnov za žalbu naveo video snimak, na kome se, kako se navodi, „jasno vidi da je isteklo vrijeme prije nego što je golman Crvene zvezde uputio udarac na gol”.

„Radnički zahtijeva da se finalna utakmica ponovi, a sudije zbog materijalne povrede pravila adekvatno sankcionišu”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: