Srpski klubovi od naredne sezone u Jadranskoj ligi

Crna Gora će tako i definitivno naredne sezone u regionalnom takmičenju učestvovati sa tri predstavnika, a jasno je da će dominantan broj predstavnika imati Hrvatska
5 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Reuters
Vaterpolo, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2014. 19:17h

Od sezone 2014/15. u Jadranskoj ligi će sa crnogorskim i hrvatskim klubovima, te jednim slovenačkim igrati i četiri srpska predstavnika - to je epilog današnjeg sastanka predstavnika tri saveza koji je održan u Beogradu.

Tako je i zvanično dogovoreno da se takmičenju na Jadranu pridruže Partizan, Crvena zvezda, Radnički i Vojvodina, a jedino što u ovom trenutku nije definisano je koliko će liga imati učesnika. Sada se samo zna da će učestvovati minimum 12, a maksimum 16 klubova...

"Svi smo zadovoljni, zaista smo se lako dogovorili, jer je svima u interesu da učestvuju u kvalitetnijem takmičenju. Očekujemo da se nivo Jadranske lige podigne na svim strukturama i ovo je prvi korak ka tome", rekao je za "Vijesti" direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Petar Porobić.

Crna Gora će tako i definitivno naredne sezone u regionalnom takmičenju učestvovati sa tri predstavnika, a jasno je da će dominantan broj predstavnika imati Hrvatska.

Takođe, učesnici u sezoni 2015/16. će zavisiti od rezultata u sezoni koja prethodi. Naime, ako bi naredne učestvovalo 12 klubova, deset prvoplasiranih bi obezbijedilo plasman za godinu kasnije, a posljednja dva bi igrala kvalifikacije za opstanak.

Bonus video: