Novi test za Jadran u Splitu

Novljanima je, u stvari, ovo drugo vezano gostovanje u Poljudu, nakon što su u prethodnom kolu na istom bazenu pobijedili Jadran sa 13:11 i tada „odbranili” četvrtu poziciju
0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Nebojša Mandić
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 25.01.2014. 13:08h

Jadran juri fajnl-for Jadranske lige, a kolike su mu šanse da do njega i dođe, biće jasnije nakon neugodnog gostovanja u Splitu - tim Vladimira Gojkovića gostuje POŠK-u.

Novljanima je, u stvari, ovo drugo vezano gostovanje u Poljudu, nakon što su u prethodnom kolu na istom bazenu pobijedili Jadran sa 13:11 i tada „odbranili” četvrtu poziciju.

Ali, golman Jadrana i junak trofeja u Kupu Crne Gore Slaven Kandić očekuje mnogo teži posao nego prethodnog vikenda.

"Ovo je još jedno komplikovano gostovanje. POŠK je na papiru bolji tim od gradskog rivala Jadrana, ali vjerujem da možemo do trijumfa. Pokretačka snaga protivnika je centar Boris Pavlović i ako njega zaustavimo, mislim da ćemo biti mnogo bliži pobjedi. Vjerujem u naš rad i očekujem da osvojimo nova tri boda", rekao je Kandić.

Jadran je u ovom trenutku na 5. mjestu, zato što je Mornar ranije u splitskom derbiju pobijedio Jadran sa 10:5.

Budvani za utisak

Dok Jadran napada plasman među četiri najbolja, Budva gostuje na bazenu gdje nije prijatno ni velikanima evropskog vaterpola - u Gružu.

Ekipa Draga Pejakovića je svjesna šta je čeka protiv Juga, a sve će biti mnogo teže bez Nikole Markovića, Damira Crepulje i Milorada Radunovića, koji su i dalje van stroja.

"Sastajemo se sa jednim od najvećih klubova u Evropi. Jug je apsolutni favorit, nemamo šta da izgubimo, jer od takvih igrača može samo da se nauči. U prvom dijelu sezone smo protiv njih dosta dobro odigrali, izgubili samo 8:7 i nadam se da možemo da ponovimo takvu igru i sada. Takođe, odlični smo bili i protiv POŠK-a u prethodnom kolu, gdje smo praktično igrali bez pola ekipe i slavili", istakao je golman Budve Dejan Lazović.

Kotorani favoriti

Ako se gleda tabela i kvalitet, jasno je da Primorac ne bi smio da ima problema u Šibeniku, jer ide u goste timu koji je do sada osvojio samo četiri boda u regionalnom takmičenju (pobjeda nad Branikom i remi protiv Medvešćaka u Zagrebu)...

"Očekujemo pobjedu, jer je kvalitet na našoj strani. Ipak, da bismo opravdali ulogu favorita moramo od starta da budemo ozbiljni i da nametnemo ritam koji nama odgovara", kazao je Damjan Danilović.

Danas

POŠK - Jadran HN (18)

Šibenik - Primorac (18)

Jug - Budva (20)

Mladost - Primorje (18)

Branik - Medvešćak (20)

Ranije

Jadran ST - Mornar 5:10

Bonus video: