Splitski test za Novljane

Aktuelni šampion Crne Gore na svom bazenu igra sa POŠK-om, dok je Primorac već prežaljen u okršaju sa liderom Primorjem, jedinom ekipom koja do sada ima sve pobjede
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 18.01.2014. 13:38h

Ambicije Jadrana da se domogne fajnl-fora Jadranske lige na ispitu su danas u Splitu kada gostuje imenjaku, dok Budva i Primorac nastavljaju borbu za bolju poziciju pred domaće prvenstvo.

Aktuelni šampion Crne Gore na svom bazenu igra sa POŠK-om, dok je Primorac već prežaljen u okršaju sa liderom Primorjem, jedinom ekipom koja do sada ima sve pobjede u regionalnom takmičenju.

Jadran cilja tri boda

Jadran je u prošlom kolu, koje je označilo kraj prvog dijela sezone, preuzeo 4. mjesto ispred Mornara. Međutim, Splićani su u međuvremenu već odigrali meč 12. kola (pobijedili Branik sa 15:3), te tako opet preskočili ekipu Vladimira Gojkovića na tabeli.

"Igrali smo odlično u prvom dijelu sezone, želimo da to nastavimo i idemo po pobjedu u Split. Mislim da sve zavisi od nas, ali trijumfovaćemo samo ako budemo ozbiljni od starta, jer je Jadran iskusna ekipa i bodove traži isključivo na svom bazenu. U prošlom kolu je u Budvi dugo bio u igri, analizirali smo ih i mislim da smo s pravom optimisti", rekao je napadač Jadrana Luka Sekulić.

Budvani oslabljeni

U Budvu stiže POŠK, tim koji je na startu Jadranske lige savladao pulene Draga Pejakovića.

Ali, problem nije snaga protivnika, već to što je domaćin bitno oslabljen - u sastavu neće biti Damira Crepulje, Nikole Markovića, Marka Ivančevića, Milorada Radunovića...

"Očekuje nas teška utakmica, isto kao i u prvom dijelu sezone kada smo poraženi. Vjerujem da ćemo sada pružiti više, iako smo oslabljeni, jer nam veliki problem predstavljaju povrede. Ipak, oni koji budu igrali moraju da daju sve od sebe da upišemo tri jako važna boda", kazao je Miljan Popović.

Lider u Kotoru

Primorac nema šta da traži protiv Primorja kada je rezultat u pitanju, zato bi u duelu sa Riječanima mogao da makar uhvati zalet pred mečeve protiv timova koji su približnog kvaliteta.

Primorje ima svih 11 pobjeda, po mnogima je i ponajbolja ekipa u Evropi, pa Primorac svakako ima od koga da uči...

"U ovakvim utakmicama nam poseban motiv nije potreban, jer igramo protiv najboljih igrača na svijetu i želimo da se dokazujemo. Znamo da nam šanse nisu velike, ali na nama je da igramo svoju igru i da makar otežamo posao Primorju. Nećemo se predati unaprijed, ali favorit se zna", jasan je Đorđe Tešanović.

Parovi 12. kola

Budva - POŠK (18)

Jadran ST - Jadran HN (19)

Primorac - Primorje (19.30)

Medvešćak - Mladost (18)

Šibenik - Jug (19.30)

Ranije

Mornar - Branik 15:3

Bonus video: