Perović: Stali bez objašnjenja

"Ne bih rekao da smo potcijenili rivala, već da smo jednostavno poslije dobre razlike bili opušteniji", istakao je Perović
61 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.01.2014. 00:51h

Selektor Ranko Perović je nakon meča sa Njemačkom (13:10), u trećem kolu Svjetske lige, ponovio ono što je rekao i ranije - Crna Gora ne smije da se opusti nijednog trenutka, bez obzira na to ko je protivnik.

"Počeli smo dobro, stvorili razliku, a onda stali i dozvolili Njemcima da se vrate i izjednače. Potom smo ponovo zaigrali, ali ne smije da nam se dešava prazan hod tokom utakmice. Definitivno moramo bolje u ovim utakmicama koje su unaprijed dobijene, iako je evidentno da smo kvalitetniji od protivnika. Strah me da će nam se ovakve partije nekada vratiti ako ne budemo ozbiljniji", rekao je Perović, a onda se osvrnuo i na probleme sa sastavom:

"Imali smo poteškoća, bilo je i povreda i prehlada. Sve to zaista može da stvori probleme u igri, ali neke stvari tokom ovakvih utakmica ne smijemo da ponavljamo. Ne bih rekao da smo potcijenili rivala, već da smo jednostavno poslije dobre razlike bili opušteniji", istakao je Perović.

Nebojša Novoselac, selektor Njemačke, bio je svjestan da je ovo dobra škola za njegov tim.

"Iz ovakvih poraza samo može da se nauči, vjerujem da će to biti slučaj i sa mojim timom. Imamo dosta novih igrača, nismo uigrani i polako to liči na ono što želim. U ovom meču smo u drugoj i trećoj četvrtini držali igru, ali Crna Gora je mnogo kvalitetnija. Znam da je mogla da odigra na mnogo većem nivou i čestitam joj na pobjedi - kazao je Novoselac.

Bonus video: