Treća pobjeda "ajkula" je već upisana

"Ne bojim se Njemačke, iako su ovakve utakmice najteže za nas. Znam da je kvalitet na našoj strani, samo to moramo i da pokažemo u bazenu", rekao je selektor Perović
82 pregleda 1 komentar(a)
Crnogorski vaterpolisti, Foto: Zoran Đurić
Crnogorski vaterpolisti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.01.2014. 09:28h

Njemačka u vodenim sportovima svakako nije ni približno moćna kao recimo u fudbalu ili rukometu, ali u crnogorskom vaterpolu nikom nije baš prijatno ni od same pomisli na "pancere".

Naravno, svi pamte ljeto 2009, kada je crnogorska reprezentacija bila na vrhuncu mogućnosti, po mnogima i najjača na planeti, i kada je otišla u Rim na Svjetsko prvenstvo i doživjela šamar - Njemačka je tada aktuelnog evropskog šampiona eliminisala u osmini finala i napravila jednu od većih senzacija u svjetskom vaterpolu na velikim takmičenjima...

Ali, to je bio momenat koji se teško može ponoviti, pa bez obzira na to što je u pitanju bliska prošlost, Crna Gora je opet, baš kao i prije nepune četiri godine, apsolutni favorit protiv Njemaca.

Takođe, tim Ranka Perovića je odlično otvorio ovogodišnje izdanje Svjetske lige (pobijedio je Slovačku i Italiju), a večeras u Igalu (18 časova) juri i treću pobjedu u regularnom dijelu koja je po mnogima već upisana, samo je pitanje kojim rezultatom.

"Ne bojim se Njemačke, iako su ovakve utakmice u principu najteže za našu reprezentaciju. Znam da je kvalitet na našoj strani, samo to moramo i da pokažemo u bazenu, jer nam niko neće pokloniti ništa. Njemce pamtimo po tome da su neugodni još iz Rima, ali smatram da ne mogu da nam stvore problem ako ga sami sebi ne napravimo", rekao je Perović.

"Ajkule" u večerašnji duel ulaze bez Uroša Čučkovića koji je prehlađen, što znači da će roviti centar Saša Mišić (došao na okupljanje s povredom ramena) zauzeti mjesto među 13 igrača. Istovremeno, jasno je i da će priliku dobiti debitanti Nikola Murišić i Jovan Sarić.

"Osjeća se umor kod igrača, i od putovanja i utakmica u klubovima, nadam se da su se u ovih nekoliko zajedničkih treninga osvježili i da ćemo odigrati dobru utakmicu i upisati sigurnu pobjedu. U principu sve zavisi od nas, ali samo ako uđemo sto odsto fokusirani", dodao je Perović.

Kao opomena može da posluži i duel sa Slovačkom na startu Svjetske lige kada je Crna Gora dugo dozvoljavala skromnom protivniku da drži rezultatski priključak.

"U tom meču smo igrali u kombinovanom sastavu, a ovaj protiv Njemačke je ipak dosta jači. U ovakvim utakmicaama se pobjeda podrazumijeva, bodovi ne smiju da dolaze u pitanje. Takođe, trijumf je važan i za tabelu i plasman na finalni turnir, jer do kraja imamo tri gostovanja i očekujem da protiv Njemaca i Slovaka opravdamo ulogu favorita, te da u direktnom duelu sa Italijanima odlučujemo o prvoj poziciji", istakao je Perović.

Nakon utakmica, od 20 časova Vaterpolo savez organizuje "Veče crnogorskog vaterpola" u Gradskoj kafani u Herceg Novom, gdje će biti podijeljena priznanja i zahvalnice svima koji su doprinijeli uspjesima u 2013. godini.

U drugom duelu grupe C, Italija u Bergamu dočekuje Slovačku (20 časova).

Bonus video: