Budvani ruše splitski Jadran

Budva je 2013. godinu završila eliminacijom u polufinalu Kupa Crne Gore, a prethodno je na Jadranu savladala Branik u Mariboru.
1 komentar(a)
Nikola Marković, Foto: Vesko Belojević
Nikola Marković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.01.2014. 14:23h

Poslije pauze koja je trajala više od mjesec, crnogorski klubovi se okreću Jadranskoj ligi. Naš najbolje plasirani tim u regionalnom takmičenju, Jadran, igra sjutra kod kuće sa slovenačkim Branikom, dok Budvu i Primorac izazovi čekaju već danas - Budvani dočekuju splitski Jadran, dok Kotorani gostuju Jugu u Dubrovniku.

Budva je 2013. godinu završila eliminacijom u polufinalu Kupa Crne Gore, a prethodno je na Jadranu savladala Branik u Mariboru. Drugi vezani trijumf se očekuje večeras protiv Splićana.

"Očekujemo trijumf, svakako da vjerujemo da ćemo slaviti i na najbolji način otvoriti godinu. Tokom pauze smo radili na greškama koje smo pravili tokom prvog dijela sezone i mislim da ćemo bolje funkcionisati. Nadam se da će nam forma ići uzlaznom putanjom i da će rezultati biti onakvi kakve očekujemo", rekao je napadač Budve Nikola Marković, čiji tim ima četiri trijumfa i šest poraza do sada.

Svakako da mnogo teži zadatak očekuje Primorac, jer je Jug veliki favorit i sve sem sigurne pobjede „gospara” bi predstavljalo senzaciju...

"Jug je apsolutni favorit, tu dileme nema. Ali, mi ćemo pokušati da pružimo što jači otpor. Trenirali smo dobro, imamo snage i volje za dokazivanje, mada smo i realni u procjeni mogućnosti u duelu sa tako jakim rivalom. Pokušaćemo da ostavimo što bolji utisak", kazao je centar Primorca Nikola Murišić.

Danas

Jug - Primorac (18)

Budva - Jadran ST (18)

Medvešćak - Primorje (18)

Mornar - Mladost (18)

Šibenik - POŠK (19)

Sjutra

Jadran HN - Branik (18)

Bonus video: