Sahranjen Božidar Stanišić Cikota

"Cikota, ovo nije zbogom, ovo je samo jedno naše novsko, veliko, Adio!"
321 pregleda 1 komentar(a)
Božidar Stanišić Cikota, Foto: Slavica Kosić
Božidar Stanišić Cikota, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.01.2014. 16:37h

Na groblju kod crkve Svetog Spasa na Toploj danas je sahranjen Božidar Cikota Stanišić legenda crnogorskog i jugoslovenskog vaterpola.

U prisustvu članova porodice, bišvih saigrača, prijatelja i mnogobrojnih poštovalaca, od Stanišića su se oprostili nekadašnji direktor Jadrana Boro Mračević i gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić.

"Cikota je vaterpolo doživljavao kao igru mašte, nadigravanja i viteškog nadgornjavanja, i tako od sporta pravio umjetnost. Cikota, ovo nije zbogom, ovo je samo jedno naše novsko, veliko, Adio!" - rekao je Đuro Marić član uprave Vaterpolo kluba Jadran na komemorativnoj sjedni koja je prije sahrane održana u Sali Skupštine opštine Herceg Novi.

"U većini lokala i danas, pored slika hercegnovskih znamenitosti, stoji slika atletski građenog sportiste sa šeretskim osmijehom. Osmijehom, koji odražava duh jednog grada; osmijehom, koji govori o čovjeku koji je siguran u sebe, a takav je Cikota bio i u vodi i na kopnu", kazao je Rade Božović sekretar za finansije opštine Herceg Novi koji je u jednom periodu bio saradnik Stanišića koji je kao diplomirani ekonomista radio u Opštini i tadašnjem Centru Igalo.

"Cikota je bio više od sportiste, a vaterpolo je za Novljane bio više od sporta", ustvrdio je Božović.

Bonus video: