Ivović u Top 10

Bugarska agencija BTA, koja je organizovala izbor krajem godine izabrala je već 10 asova sa Balkana koji su obilježili 2013, a najboljeg u minuloj godini će proglasiti sredinom januara
2 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Reuters
Aleksandar Ivović, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2013. 09:28h

Aleksandar Ivović je nedavno osvojio četvrto mjesto u izboru LEN za najboljeg vaterpolistu, ali tu nije kraj priznanjima.

Po mnogima najbolji bek na planeti ušao je u TOP 10 sportista na Balkanu u tradicionalnom izboru agencija sa ovih prostora.

Bugarska agencija BTA, koja je organizovala izbor krajem godine izabrala je već 10 asova sa Balkana koji su obilježili 2013, a najboljeg u minuloj godini će proglasiti sredinom januara.

Pored Ivovića, koji je sa Crnom Gorom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Barseloni, u TOP 10 su i veličine poput Novaka Đokovića, Vasilisa Spanulisa, te Edina Džeka, Marija Mandžukića...

U izboru je bilo ukupno 36 sportista, a Ivović nije jedini crnogorski sportista koji je bio među kandidatima.

Pored njega, tu su bile i rukometašice Katarina Bulatović i Jovanka Radičević, kao i košarkašica Jelena Dubljević.

U TOP 10 su još makedonski košarkaš Pero Antić, rvači iz Bugarske i Turske Ivo Angelov i Taha Agjul, hrvatska bacačica diska Sandra Perković i teniserka iz Rumunije Simona Halep.

Ivović je, dakle, i dalje u izboru za najboljeg sportistu Balkana, ali realno nema velike šanse da dobije to priznanje pored svjetske šampionke Perković, Đokovića, Mandžukića...

Pravo glasa u izboru je imala i crnogorska agencija Mina, uz BTA (Bugarska), Adžerpres (Rumunija), ANA-MPA (Grčka), Anadolija (Turska), Tanjug (Srbija), MIA (Makedonija), Hina (Hrvatska), FENA (BiH) i Albpres (Albanija).

Bonus video: