Kandić: Trofej je kruna polusezone

"Bilo je malo osjećaja, malo znanja, ali prije svega sreće. Peterci su zaista lutrija, naredni put može da bude sve drugačije, da šutere pogleda sreća, a mene ne", dodao je Kandić
70 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2013. 13:38h

Za mnoge teže nego što se očekivalo, uz mnogo preokreta i naizgled bezizlaznih situacija u finalu protiv Primorca, Jadran je osvojio Kup Crne Gore i tako samo nastavio seriju osvajanja trofeja.

Za Novljane je ovo treći put zaredom da su najbolji u domaćem Kupu, u osam sezona od kada je liga nezavisna to su uradili čak pet puta, pa se s pravom može reći da se sastav sa Škvera pretplatio na ovo takmičenje.

Ali, do trofeja je ovog puta morao da prođe kroz pakao - u revanšu je brzo izgubio plus od dva gola iz prve utakmice, u nekoliko navrata je izgledalo da Kotorani drže sve u svojim rukama, ali u penal seriji je razliku napravio 22-godišnji golman Jadrana Slaven Kandić.

"Revanš je bio pun grešaka, pogotovo u napadu. Nismo se snašli u jakom ritmu, ali smo držali odbranu onako kako smo htjeli. Najbitnije je da je trofej opet naš, presudila je sreća u petercima koja je ovog puta bila na našoj strani", rekao je Kandić.

Ipak, da li je sve u sreći? Čuvar mreže Jadrana je prije dvije noći odbranio tri peterca (jedan u regularnom dijelu meča), plus još jedan u prvoj utakmici, što ga je promovisalo u junaka.

"Bilo je malo osjećaja, malo znanja, ali prije svega sreće. Peterci su zaista lutrija, naredni put može da bude sve drugačije, da šutere pogleda sreća, a mene ne", dodao je Kandić.

Jadran je dva puta u revanšu bio na minus tri, čak i uz napad protivnika s igračem više za četiri razlike. Kandić priznaje da mu je u tim momentima svašta prolazilo kroz glavu...

"Osjetio se strah unutar ekipe, jer nas nije išlo, izgledalo je kao da nam Kup izmiče. Vidjelo se da smo mlad tim i da neiskustvo čini svoje u nekim trenucima. Dobro je da smo u odbrani bili uglavnom na nivou tokom cijelog meča, jer smo tako ispravili sve ono loše što nam se dešavalo u napadu. Mislim da se osjetio i umor, odigrali smo dva teška meča sa Budvom u polufinalu, potom i putovali u Italiju na utakmicu sa Akvakjarom i falilo nam je svježine", istakao je Kandić i podvukao da je polusezone odrađena odlično:

"Igrali smo od starta sezone odlično, izgubili smo samo mečeve od rivala koji su objektivno bolji od nas. U Jadranskoj ligi stojimo veoma dobro, stigli smo i do četvrtfinala Evrokupa, a sada smo osvojili i trofej koji je svakako kruna polusezone. Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu i da ćemo i u nastavku sezone pokazati da smo prava ekipa".

Osvajanjem Kupa, te partijama u regionalnom takmičenju, Novljani su već sada postali prvi favoriti u crnogorskom prvenstvu.

"Rano je da govorimo o prvenstvu, ali jesmo u boljoj situaciji od rivala. Mi se pitamo, ako ne dozvolimo neka iznenađenja kroz Jadransku ligu mislim da smo favoriti u našem prvenstvu", zaključio je Kandić, koji je odlaskom Miloša Šćepanovića ove sezone postao golman broj jedan na Škveru.

Poseban osjećaj

Slavenu Kandiću ovaj trofej nije prvi koji je osvojio sa Jadranom, ali je svakako za njega lično najznačajniji.

Jer, ovaj pehar je prvi koji je Kandić prigrabio kao standardni član prve ekipe - do sada je po jednom bio najbolji u prvenstvu i Kupu, ali kao rezerva Milošu Šćepanoviću.

"Ovaj mi je sigurno najdraži, jer je prvi za koji sam se izborio kao prvotimac. Drago mi je što sam pomogao da dođemo do trofeja - rekao je Kandić, i dodao da ne smatra sebe herojem finala:

"Vaterpolo je kolektivni sport, svi smo morali da budemo na nivou da bismo došli do šanse da se borimo za pehar. Svaki pojedinac ima odgovornost da napravi ekipu boljom, tako sam i ja u finalu samo radio ono što se od mene traži".

Nakon svih partija Kandića, ove sezone jasno je da je i reprezentacija dobila opciju više za budućnost.

"Iskreno, još ne razmišljam o tome. Radiću kao i do sada najbolje što mogu. A, poziv ako stigne, biće mi drago. Samo želim da napredujem", istakao je 22-godišnji čuvar mreže.

Galerija

Bonus video: