Može li se išta furiji sa Škvera?

Novljani su igrama na svim frontovima u dosadašnjem dijelu sezone jasno stavili do znanja svima da su favoriti da odbrane trofej pobjednika Kupa Crne Gore.
1 komentar(a)
Primorac - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Primorac - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.12.2013. 12:10h

Za prvi trofej u sezoni će se, baš kao i prošle godine, boriti Jadran i Primorac, s tim što je u ovom trenutku odnos snaga dva tima bitno promijenjen – Novljani su igrama na svim frontovima u dosadašnjem dijelu sezone jasno stavili do znanja svima da su favoriti da odbrane trofej pobjednika Kupa Crne Gore.

Prvi meč se igra večeras u Igalu, a revanš je na programu već u ponedjeljak u Kotoru.

Jadran je već jednom ove sezone pobijedio Primorac, i to rutinski u Kotoru u Jadranskoj ligi, a da je trenutno prva snaga crnogorskog vaterpola pokazao je i u duelima sa Budvom, kao i protiv Akvakjare koju je savladao u srijedu usred Napulja i umalo prošao u polufinale Evrokupa.

No, bokeljski derbi je kroz istoriju donosio sve i svašta...

"Spremni smo, iako smo malo umorni od puta iz Italije. Mi smo dokazali da na svom bazenu uvijek idemo na pobjedu i bez sumnje ćemo dati maksimum da dobijemo utakmicu. Ne razmišljamo o razlici, ne opterećujemo se time, jer je mač sa dvije oštrice. Pokazalo se i u ranijim duelima da domaći bazen ne mora da bude presudan, ali mislim da smo bolji i da ćemo to dokazati", rekao je napadač Jadrana Jovan Sarić i dodao da cijeni bokeljskog rivala:

"Primorac je poletna ekipa i mi moramo da se odbranimo od njegovih kontranapada. Kotorani imaju nekoliko kvalitetnih igrača, prije svih Nikolu Murišića koji izrasta u vrhunskog centra. Tu je i Damjan Danilović, koji iskustvom može da prelomi utakmicu", istakao je Sarić kvalitete protivnika.

Primorac sigurno ne želi da opet gleda kako veliki rival slavi trofej, i to na bazenu u Kotoru...

"Jadran je do sada pokazao zaista odlične partije i favorit je u ovom finalu, ali to ne znači da smo mi bez šansi. Istina je da ne blistamo u posljednje vrijeme, ali u mečevima za trofej je sve drugačije, presudi momenat inspiracije i ko bude manje griješio biće bliži peharu", rekao je centar Kotorana Nikola Murišić.

Sastav Veljka Uskokovića ne razmišlja čak ni o minimalnom porazu u Igalu.

"Ni poraz od jednog gola razlike nam ne garantuje ništa pred revanš. Igraćemo u obje utakmice na trijumf, jer je to jedini put. Pomalo smo se i uželjeli trofeja, nismo ga osvojili odavno, a prošle godine smo igrali dva finala. Ulog je i sada veliki, ako slavimo ispravićemo sve loše stvari u ovom dijelu polusezone, a možda bi onda i već sada mogli da proglasimo sezonu uspješnom", zaključio je Murišić.

Bonus video: