Jadranu izmaklo čudo u Napulju

Novljani savladali Akvakjaru sa 10:8 u Italiji, ali je to bilo nedovoljno jer su u prvoj utakmici poraženi sa pet golova razlike
77 pregleda 0 komentar(a)
Luka Sekulić, Foto: Zoran Đurić
Luka Sekulić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.12.2013. 21:33h

Jadran je na poluvremenu duela u Napulju vodio sa 6:2, početkom treće četvrtine i sa 7:2 i prijetio da potpuno vrati neizvjesnost u četvrtfinale Evrokupa, ali je minus iz Igala (6:11) ipak bio ogroman.

Na kraju, Novljani su pobijedili sa "svega" 10:8 i makar se na častan način oprostili od evropske scene ove sezone.

Luka Sekulić je sa pet golova predvodio tim sa Škvera u trijumfu, dok je mladi Nikola Moskov postigao dva.

U sastavu Akvakjare je strijelac jednog pogotka bio Dragan Drašković...

"Taj prvi meč je napravio razliku, gdje smo olako primili dva, tri gola, posebno posljednji iz kontranapada u posljednjim sekundama. Imali smo ih u revanšu, vodili smo sa 7:2, ali je onda do izražaja došlo neiskustvo ekipe. Šteta, ostaje žal, ali ovakve pobjede samo mogu da budu stimulans za budućnost – rekao je za "Vijesti" trener Jadrana Vladimir Gojković koji je večeras odmorio kapitena Željka Kovačića.

Pored Akvakjare i Mladosti (koja je eliminisala Primorac) u polufinale su se plasirali i Posilipo i Spartak iz Volograda.

Italijanski predstavnik je uz po dva gola Aleksandra Radovića i Filipa Klikovca slavio protiv Seta u Francuskoj sa 9:5, dok je Spartak savladao Dinamo i u Moskvi (12:9).

Akvakjara – Jadran 8:10 (2:3, 0:3, 4:2, 2:2)

Napulj – Gradski bazen. Gledalaca: 300. Sudije: Ahladiotis (Grčka), Čiger (Turska). Igrač više: Akvakjara 11 (6), Jadran 8 (4). Peterci: Akvakjara 1 (-), Jadran 1 (1).

Akvakjara: Kačić, Peres, Matijelo 1, Postiljone, Skoti Galeta, Petković 2, Gambakorta 1, Ferone, Savijano, Drašković 1, Di Kostanco, Sadovij 1, Lamolja.

Jadran: Kandić, Bitadze, Popadić 1, Moskov 2, Vidović, Brajović 1, Banićević 1, Sarić, Latinović, Sekulić 5, Giga, Pješivac, Popović.

Bonus video: