Brguljan: Dokazaćemo se i u Bariju

"Realno, moglo je da bude i ubjedljivije. Ali, imali su i Italijani šansi, prije svega da smanje na 6:5, pa smo odbili taj nalet i onda iz peterca poveli sa 7:5", rekao je Brguljan
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2013. 13:58h

Prvi cilj je bio da se pobijedi, drugi da se pobijedi sa makar dva razlike, oba su ispunjena i nadmašena, zato duel sa Italijom može da se ocijeni - čistom desetkom!

Ubjedljiv trijumf od 11:8 je sasvim dovoljan da crnogorski vaterpolisti u ovom trenutku postanu apsolutni favorit za plasman na finalni turnir, iako do kraja ima još mnogo - tim Ranka Perovića mora da pobijedi još tri utakmice (dvije protiv Njemačke i jednu sa Slovačkom), te da ne doživi debakl u duelu sa "azurima" u Bariju.

"Svakako da moramo biti zadovoljni urađenim, jer smo na kraju krajeva i priželjkivali ovakav epilog protiv Italije. Tražili smo pobjedu od makar dva ili tri razlike, ostvaril smo je, odigrali smo dobro i imamo razloga za zadovoljstvo - rekao je Darko Brguljan, strijelac četiri gola u trijumfu nad velikim protivnikom.

Crna Gora je prije dvije noći u četiri navrata imala po četiri gola prednosti, u nekim situacijama i idealne šanse da ode na plus pet, ali "ajkule" ne žale puno.

"Realno, moglo je da bude i ubjedljivije. Ali, imali su i Italijani šansi, prije svega da smanje na 6:5, pa smo odbili taj nalet i onda iz peterca poveli sa 7:5. Moglo je da bude sve drugačije, zato svi prihvatamo ovaj konačan ishod kao idealan", dodao je Brguljan.

Ključ je opet bio u odbrani, jer je Italija realizovala svega tri od 12 napada s igračem više.

"Igrali smo prepoznatljivu odbranu, iako je bilo i nekih propusta. Ali, greške su sasvim očekivane, jer nije lako okupiti se na dva dana i odraditi meč perfektno. Uostalom, igrali smo protiv Italije, koja je za svako poštovanje, iako je došla u Kotor u kombinovanom sastavu. Siguran sa će u našem narednom međusobnom duelu oni biti jači, ali možemo i mi do tada da podignemo nivo igre", kazao je golgeter Kanotijerija iz Napulja.

Odluka o putniku na finalni turnir pada 11. marta u Bariju.

"Mi ćemo i u Bariju sigurno spremiti utakmicu s namjerom da je pobijedimo. U vaterpolu nikada nije zahvalno da branite prednost, a i zašto bismo branili tri gola razlike... To je dovoljno dobra prednost da možemo mirno da odemo na gostovanje, ali u bazenu nas zanima samo trijumf", istakao je Brguljan i dodao da Italijani nemaju razloga da se nadaju previše:

"Ne znam koliko ih sada zanima finalni turnir, ali nas svakako zanima. Da bismo izgubili sa četiri gola razlike treba da podbacimo, mislim da teško to može da se dogodi. Iskreno, ne sjećam se kada nas je neka ekipa tako deklasirala i ubjedljivo pobijedila", zaključio je Brguljan.

Lider Kanotijerija

Darko Brguljan je ljetos pojačao italijanski Kanotijeri, i to mu je, nakon epizode u Saudijskoj Arabiji, drugi inostrani angažman u karijeri.

I, na osnovu svega viđenog od starta sezone, crnogorski reprezentativac se snašao odlično - trenutno je najbolji strijelac italijanskog šampionata sa 26 golova.

Kanotijeri, povratnik u elitu, u ovom trenutku je šesti na tabeli.

"Uradili smo dobar posao do sada u šampionatu, jer su čelnici kluba pred početak sezone imali cilj samo da opstanemo. U ovom trenutku opstanak je realan, a na šestom smo mjestu i možda se otvori šansa i za plej-of - rekao je Brguljan. Kako ističe, zadovoljan je partijama. - Nije lako biti stranac u Italiji. Mi imamo mladu ekipu, prosjek godina je 21,22, a od inostranog igrača se očekuje da pravi razliku. Od mene se traže golovi, dajem ih, samim tim sam zadovoljan. Vjerujem da je i klub zadovoljan sa mnom", istakao je Brguljan.

Galerija

Bonus video: