Perović: Dominirali smo

"Da smo bili malo svježili i odmorniji u završnici moglo je biti i ubjedljivije, jer smo poklonili Italiji dva gola. Ipak, razlika je dobra, ovo je ono što smo željeli", rekao je selektor "ajkula"
1 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Zoran Đurić
Draško Brguljan, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.12.2013. 00:14h

Selektor vaterpolo reprezentacije Ranko Perović nije krio da je zadovoljan pobjedom protiv Italije, velikog rivala u grupi.

"Sve u svemu, zadovoljan sam igrom. Da smo bili malo svježili i odmorniji u završnici moglo je biti i ubjedljivije, jer smo poklonili Italiji dva gola. Ipak, razlika je dobra, ovo je ono što smo željeli. Odigrali smo dobro, pogotovo u odbrani, igrač manje je odlično funkcionisao. Sigurno da je nivo igre mogao da bude još malo bolji, ali bi bilo previše to očekivati u ovom trenutku", rekao je Perović.

Jesu li tri gola razlike dovoljna prednost pred revanš?

"I tamo moramo da idemo na pobjedu. Rekao sam i prije meča da ova utakmica nije presudna, ali može da usmjeri grupu. Sigurno smo odradili dobar posao, njima će biti mnogo teže da dođu do željenog rezultata. Takođe, vjerujem da do te utakmice u Italiji možemo i da budemo samo bolji", dodao je Perović.

Draško Brguljan: Ovo je vrijedna pobjeda. Vodili smo i sa četiri gola, ali da ne tražimo mnogo, Italija je vrhunska reprezentacija. Bila je odlična atmosfera, hvala i publici. Dosta se plivalo, u principu smo se dogovorili pet-šest stvari i to smo gurali od početka do kraja. Trijumf od tri razlike nije ogroman, ali nije ni mali za revanš. Na dobrom smo putu da dođemo do prvog mjesta, a taj Dubai, gdje bi trebalo da se igra finalni turnir, nekako egzotično zvuči.

Alesandro Kampanja, selektor Italije: Crna Gora je bila bolji protivnik i čestitam joj na tome. U većem dijelu meča nismo mogli da pariramo, očigledno da mlađi igrači nisu izdržali pritisak, ali idemo dalje. Izgubili smo zasluženo, vjerujem da će u narednom susretu situacija biti drugačija.

Bonus video: