Jadran želi iznenađenje

Sastav sa Škvera nije bez šansi u Zagrebu, iako „žapci“ imaju kvalitet više od crnogorskog predstavnika makar zbog iskustva koje posjeduju
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 07.12.2013. 11:47h

Budva je na premijeri 10. kola u srijedu savladala Branik u Mariboru, a preostala dva crnogorska predstavnika u Jadranskoj ligi igraju danas, i to protiv timova iz Zagreba – Jadran će biti gost Mladosti, dok Primorac dočekuje Medvešćak.

Koliko može Gojkovićev vrtić?

Novljani gostuju na Savi poslije poraza od Primorja (19:8) koji je najbolje oslikao kolika je razlika u kvalitetu između Riječana i mlade ekipe Vladimira Gojkovića.

Ali, Mladost svakako nije Primorje, tako da sastav sa Škvera nije bez šansi u Zagrebu, iako „žapci“ imaju kvalitet više od crnogorskog predstavnika makar zbog iskustva koje posjeduju.

Biće ovo drugi međusobni meč Mladosti i Jadrana ove sezone, nakon što je sedmostruki prvak Evrope bio bolji na kvalifikacionom turniru za Evrokup (9:6) koji se igrao na istom bazenu kao večerašnji duel...

"Nemamo nikakav pritisak ni imperativ iako znamo da su oni favoriti. Ako dobro otvorimo meč i ako odbrana bude na onom pravom nivou koji je izostao na utakmici s Primorjem, mislim da protiv Mladosti možemo igrati neizvjestan meč. Iako je poraz od Primorja bio očekivan, jer su trenutno najbolja ekipa u Evropi, mi smo imali i veoma dobar napad, koji je rezultirao sa osam golova u mreži Riječana. To je, svakako, ogroman uspjeh imajući u vidu kakav sastav ima Primorje. Moramo biti svjesni naših kvaliteta i koliko vrijedimo u odnosu na ostale ekipe, kao i da je ovo što smo do sada postigli i više od očekivanog. Naravno, sve to nam je samo podsticaj da radimo i treniramo više, a kad su rezultati dobri i ekipa ima više motiva", kazao je Vladimir Gojković.

Kotorani favoriti

Primorac je u prošlom kolu remizirao u Splitu sa POŠK-om, a večeras protiv Medvešćaka vidi šansu da ostvari prvi trijumf nakon više od mjesec i duela sa Branikom u Mariboru. Zagrepčani, koje s klupe predvodi Emil Nikolić, poslije devet kola imaju po pobjedu, remi i sedam poraza...

"Očekujem pobjedu kojom bismo napravili dobru uvertiru za polufinale Kupa, jer nam je i to takmičenje važno. Medvešćak nije opasan kao prošle godine, ali ima odličnog trenera, kao i centra. Tako da moramo da odigramo na visokom nivou ako želimo da dođemo do trijumfa. Ipak, vjerujem da smo bolji i da ćemo to dokazati", kazao je ljevoruki mladić iz Primorca Petar Mačić.

Parovi 10. kola

Danas

Mladost - Jadran HN (18)

Primorac – Medvešćak (19.30)

Jadran ST – Šibenik (18.45)

Primorje – Mornar (19)

POŠK – Jug (20.15)

Ranije

Branik – Budva 8:15

Bonus video: