Novljani izazivaju nepobjedive

Novljanima u goste stiže moćno Primorje, lider bez poraza u Jadranskoj ligi i tim koji je jedan od favorita i u Ligi šampiona.
64 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 30.11.2013. 12:56h

Treba da se dogodi čudo pa da se serija od pet pobjeda Jadrana nastavi i nakon večerašnje utakmice – Novljanima u goste stiže moćno Primorje, lider bez poraza u Jadranskoj ligi i tim koji je jedan od favorita i u Ligi šampiona.

Budva nije favorit na svom bazenu protiv Mladosti, baš kao ni Primorac kojeg očekuje gostovanje u Splitu ekipi POŠK-a.

Tim Vladimira Gojkovića je u ovom trenutku, uz Jug, najbliži pratilac Riječanima na tabeli, ali realnost je da je razlika u kvalitetu i iskustvu između Jadrana i Primorja velika, zato bi bod ili sva tri bila prava senzacija.

Koliko je Primorje, za koje nastupa naš Antonio Petrović, do sada bilo nadmoćno na Jadranu, govori i podatak da je u osam kola postiglo čak 149 golova...

"I pored toga što igramo na domaćem terenu i što smo u seriji odličnih rezultata u Jadranskoj ligi, ekipi kao što je Primorje sigurno da ne smijemo da prijetimo, jer je to jedan fantastičan tim sastavljen od igrača svjetske klase. U pitanju je ekipa koja je svoju snagu pokazala i u prošlom kolu protiv Budve, koja pretenduje na osvajanje Evrolige. Upravo zbog toga nemamo imperativa i nemamo šta izgubiti, mladi igrači će imati priliku da se nadigravaju sa jednim od najboljih timova u Evropi, što će sigurno biti za njih jedno veliko iskustvo. Mi ćemo, naravno, pokušati da se što bolje suprotstavimo i da odigramo dobru utakmicu, da pružimo maksimum, ali svjesni da bi trebalo da odigramo iznad nekih trenutnih mogućnosti ove mlade ekipe da bi se pariralo Riječanima", kaže ljevoruki napadač Jadrana Luka Sekulić.

Budvani vjeruju u bolje dane

Budva ima pet poraza u prvih osam kola u ligi, a Mladost baš i nije protivnik po mjeri za aktuelnog šampiona.

Budvani i Zagrepčani su ove sezone igrali na drugom kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona u Italiji i „žapci“ su tada bili ubjedljivi – slavili su sa 12:6.

"Sastali smo se već jednom s njima i znamo kako igraju. Nadam se da ćemo napokon prestati sa oscilacijama u igri koje nas prate već duži period. Potrebno je da budemo konstantni i da uhvatimo dobar ritam. Naravno, uz to se pripremamo i za domaći Kup, koji nam je najvažniji u ovoj polusezoni, tako da očekujem da bitno podignemo formu", kazao je Miljan Popović.

Povremeni crnogorski reprezentativac ima povredu ruke, ali se očekuje da zaigra večeras, dok je sigurno da neće nastupiti Damir Crepulja.

Kotorani na ispitu u Dalmaciji

Već mjesec Primorac ne zna za pobjedu u regionalnom takmičenju i to Kotorani žele da promijene već večeras – ekipa Veljka Uskokovića gostuje POŠK-u, sastavu koji je do sada upisao četiri trijumfa.

POŠK je, kao i svaka splitska ekipa, nezgodna na svom bazenu, ali i Primorac ima čime da se dokaže.

"Očekujem tešku utakmicu, ali se nadam dobrom rezultatu. Mlada smo ekipa, željna dokazivanja i moramo da damo sve od sebe da slavimo. Pripremili smo se dobro, ali znamo da će nam POŠK pružiti jak otpor. Kao i uvijek, nije lako igrati u Splitu gdje je svaki domaćin posebno nadahnut", istakao je Danilo Adžić, mladić koji je ljetos postao prvak Evrope sa juniorskom reprezentacijom.

Parovi 9. kola

Danas

Budva – Mladost (18)

POŠK – Primorac (19)

Jadran HN – Primorje (19.30)

Šibenik – Branik (17.30)

Jug – Jadran ST (18)

Sinoć

Mornar – Medvešćak 18:6

Bonus video: