Bokelji liječe evropske rane

Jadran i Primorac se nisu proslavili u Evropi protiv Akvakjare i Mladosti, pa im regionalno takmičenje u ovom trenutku dođe kao idealna prilika da zaliječe rane iz Evrokupa
0 komentar(a)
Primorac - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Primorac - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.11.2013. 12:06h

Jadran i Primorac se nisu proslavili u Evropi protiv Akvakjare i Mladosti, pa im regionalno takmičenje u ovom trenutku dođe kao idealna prilika da zaliječe rane iz Evrokupa - Novljani gostuju Medvešćaku, dok Primorac na svom bazenu igra sa opasnim Mornarom.

Treći crnogorski prestavnik, Budva, teško da može se nada pozitivnom ishodu u gostima protiv Primorja, prvog favorita Jadranske lige.

Gojković: Teško je igrati na bazenu Medvešćaka

Koliko Jadranu nedostaje Jovan Sarić (nije bilo ni Blagoja Ivovića) vidjelo se protiv Akvakjare. Poraz od 11:6 je na kraju možda i previsok, pa tim Vladimira Gojkovića traži povratak na pravi put protiv Medvešćaka, ekipe koja je u prvih sedam kola ostvarila pet poraza, uz po jednu pobjedu i remi.

"Poslije meča sa Akvakjarom smo imali malo vremena za pripremu meča sa Medvešćakom. To je možda hendikep, uz činjenicu da i dalje ne možemo da računamo na Sarića, jer nam je meč sa Medvešćakom veoma važan. Ipak, za razliku od utakmice sa Italijanima, u Zagrebu ćemo moći da računamo na Ivovića, što je olakšavajuća okolnost. Utakmica sa Medvešćakom nam je posebno važna. Svi znaju da je vrlo specifično igrati na njihovom bazenu i ako bismo ostvarili pobjedu u Zagrebu, napravili bismo zavidnu razliku na tabeli u odnosu na ostale crnogorske klubove pred drugi dio prvenstva. To nam je i cilj", rekao je Gojković.

Murišić: Moramo dazaboravimo Mladost

Primorac je potonuo protiv Mladosti, izgubio je sa 10 golova razlike (14:4), pa je Evrokup praktično arhiviran. Kotorani se sada okreću realnost, a u drevni grad stiže Mornar, četvrtoplasirana ekipa na tabeli, koja je do sada izgubila samo od Jadrana i Juga.

"Nismo očekivali tako težak poraz, čak smo se i nadali da možemo do iznenađenja. Ali, šta je tu je, nismo ni imali sreće u nekim trenucima i sada nam ostaje da dokažemo da poraz nije ostavio traga. Mornar je ozbiljna ekipa, dovoljno iskusna i jedna od jačih u ligi, tako da ne očekujemo lak posao. Vjerujem da uz pomoć navijača možemo do pobjede, koja bi nam puno značila i na samopouzdanju", kazao je centar Primorca Nikola Murišić.

Primorju se ne prijeti

Budva je totalni autsajder u Rijeci protiv jedinog neporaženog tima u regionalnoj ligi. Realnost je da Primorje i nakon osam kola ostane nedodirljivo, jer je razlika u kvalitetu ogromna.

"Jasno je da je Primorje veliki favorit. Takvoj ekipi ne možemo da prijetimo, već samo da obećamo veliku borbu i da pokušamo da budemo konkurentni, jer je kvalitet apsolutno na strani protivnika", jasan je golman Budve Dejan Lazović.

Parovi 8. kola

Medvešćak - Jadran HN (18)

Primorje - Budva (19)

Primorac - Mornar (19.30)

Mladost - Šibenik (18)

Jadran ST - POŠK (18

Branik - Jug (20)

Bonus video: