Jadran poražen od Akvakjare, Primorac potopljen na Savi

Italijanski predstavnik pobijedio sa 11:6 u Igalu i praktično riješio sve dileme oko plasman među četiri najbolja tima u ovom takmičenju
4 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 20.11.2013. 20:03h

Jadran nije imao šansi protiv italijanske Akvakjare - tim iz Napulja je slavio u Igalu rezultatom 11:6 (2:2, 2:2, 4:1, 3:1) i praktično sada riješio sve dileme oko putnika u polufinale Evrokupa.

Presudilo je iskustvo italijanske ekipe koje je došlo do izražaja upravo kada se lomio rezultat u trećoj četvrtini.

Tada su gosti pri rezultatu 6:5 za Jadran napravili seriju od 5:0 i tada je bilo jasno da je otpor ekipe sa Škvera u potpunosti slomljen.

"Na kraju smo izgubili velikom razlikom, ali smo se dobro držali do polovine treće četvrtine. Do tog momenta je i odbrana odlično funkcionisala, zatvarali smo sve što je trebalo. Međutim, potom smo popustili i počeli da primamo golove koje nismo smjeli. Pogotovo nam nije funkcionisao napad", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković i podsjetio da njegova ekipa sa igračem više u devet situacija nije postigla nijedan gol, te da je izostanak Jovana Sarića i Blagoja Ivovića bio nenadoknadiv.

"Naravno, nemam šta da zamjerim momcima, mlada smo ekipa, nemamo dovoljno igrača za rotaciju. Teško da možemo sada reći da ćemo se boriti da u Napulju nadoknadimo ovu razliku. Daćemo sve od sebe, ali da je bilo dva ili tri razlike onda bismo i mogli govoriti o šansama, ali minus pet je mnogo", dodao je Gojković.

Da je Jadran ipak ekipa za respekt potvrdio je i naš reprezentativac Dragan Drašković koji ove godine igre za Akvakjaru.

"Ušli smo vrlo ozbiljno u meč jer smo znali da je Jadran jako dobar protivnik i zbog toga smo sveli naše greške na minimum. Nismo dozvolili protivniku da igra svoju igru. Na kraju je ipak presudilo naše iskustvo, ali mislim da ne smijemo da se opustimo, jer će i u Napulju biti teško", kazao je Drašković, koji je dao posljednji gol na meču.

Primorac na minus 10

Nije se proslavio ni Primorac, naprotiv. Ubjedljiv poraz u prvom meču četvrtfinala od Mladosti (14:4) označio je i kraj nadama da može da nastavi takmičenje u Evrokupu.

Mladost je u ovo trenutku, čak i bez Josipa Pavića na golu, bila prejaka za Kotorane.

Primorac je potpuno podbacio, dozvolio je udarnim igračima domaćina da igraju svoju igru, pa su „žapci“ lakše nego što se očekivalo riješili ovaj dvomeč i praktično obezbijedili plasman među četiri najbolje ekipe.

"Mladost je još jednom pokazala da je kvalitetnija ekipa od nas, jer je bila bolja u svim segmentima. Nismo uspjemo ni da spriječimo kontranapad Zagrepčana, nadigrali su nas. Na kraju, ovaj rezultat govori da je plasman u četvrtfinale Evrokupa i realan domet ove ekipe Primorca", rekao je trener Primorca Veljko Uskoković.

Revanš je 18. decembra u Kotoru, ali je već sada jasno da će on biti samo revijalnog karaktera.

Jadran – Akvakjara 6:11 ( 2:2, 2:2, 1:4, 1:3)

Herceg Novi – Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 500. Sudije: Len (Njemačka), Kuretas (Grčka). Igrač više: Jadran 9 (-), Akvakjara 12 (6).

Jadran: Kandić (sedam odbrana), Bitadze, Popadić 1, Kovačić 3, Vidović, Brajović, Banićević, Moskov, Latinović, Sekulić 2, Ukropina, Pješivac, Popović.

Akvakjara: Kačić (14 odbrana), Peres 2, Matijelo, Luongo 3, Skoti Galeta, Petković 3, Gambakorta, Ferone 1, Savijano, Drašković 1, Di Kostanco,Sadovij, Lamolja.

Mladost – Primorac 14:4 (3:0, 2:1, 4:2, 5:1)

Zagreb – Bazen na Savi. Gledalaca: 200. Sudije: Kolantoni (Italija), Galindo (Španija). Igrač više: Mladost 9 (5), Primorac 8 (2). Peterci: Mladost 2 (2).

Mladost: Marcelić (11 odbrana), Bukić 1, I. Milaković 2, Lončar 2, Martinić, D. Živković 1, Dašić, K. Milaković 4, Pavičić 2, I. Živković, Vukičević 2, Gagulić, Pisk.

Primorac: U. Brguljan, Kudaba, Lučić, Danilović, Bulatović, Đurović, Krivokapić, Tešanović 2, Mačić 1, Murišić 1, Vukasović, Kriještorac, Kralj (10 odbrana).

Bonus video: