Jadran ruši i Akvakjaru, Primorac u Zagrebu

Reklo bi se da veće šanse za prolaz imaju Novljani nego Kotorani, iako u sastavu neće biti povrijeđenog Jovana Sarića i Blagoja Ivovića koji nema pravo nastupa u Evropi
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2013. 10:59h

Crnogorski timovi nastavljaju takmičenje na međunarodnoj sceni - u prvom meču četvrtfinala Evrokupa Jadran dočekuje italijansku Akvakjaru (18 časova), dok Primorac gostuje Mladosti u Zagrebu (19).

U ovom trenutku bi se reklo da veće šanse za prolaz među četiri najbolje ekipe imaju Novljani nego Kotorani, iako u sastavu neće biti povrijeđenog Jovana Sarića i Blagoja Ivovića koji nema pravo nastupa u Evropi.

SEKULIĆ: Da ih slomimo plivanjem

Utakmica Jadrana i Akvakjare je ujedno i sudar dva različita stila vaterpola - Novljani forsiraju jak tempo s mnogo plivanja, Italijani sve suprotno, uzdaju se prije svega u pozicionu igru.

"Naruku nam ide veliko samopouzdanje koje je poraslo zbog odlične igre i rezultata u dosadašnjim utakmicama. Međutim, Akvakjara je odlična ekipa, posljednjih nekoliko godina je u vrhu italijanskog vaterpola, po meni su i ove sezone među tri najbolja sastava na Apeninima. Oni su prilično iskusna ekipa koja ima nekoliko izuzetnih individualaca oko kojih se i vrti cijela njihova igra i mislim da ako uspijemo u namjeri da ih zaustavimo onda imamo šanse da ostvarimo dobar rezultat u prvoj utakmici", rekao je ljevoruki igrač Jadrana Luka Sekulić.

U sastav Akvakjare se večeras vraća crnogorski reprezentativac Dragan Drašković, a u timu iz Napulja su i italijanski reprezentativac Amarijus Peres, te Luiđi di Kostanco, Andrea Skoti Galeta, Stefano Luongo, Hrvat Antonio Petković...

"Ne bih rekao da smo favoriti u dvomeču, jer je Jadran ove sezone zaista pokazao mnogo. Novljani, predvođeni iskusnim Željkom Kovačićem i Sekulićem, imaju veliki broj mladih, talentovanih igrača i dobro plivaju. Mi smo svakako iskusniji, pokušaćemo da nametnemo svoj ritam i da u pozicionim napadima tražimo šansu. Biće svakako teško, Jadran je odličan na svom bazenu, ali vjerujem da i mi imamo čemu da se nadamo", kazao je Drašković, koji je zaliječio povredu ramena.

"Prvobitno je izgledalo da ću morati na operaciju, ali mi je doktor u Italiji rekao da povreda može da se sanira, što sam i uradio u Puli. Sada je sve kako treba, ali mjesec nisam igrao, tako da u ovom trenutku ne znam koliko mogu", dodao je Drašković.

KOTORANI žele mali broj golova

Primorac je u Jadranskoj ligi izgubio od Mladosti u Zagrebu rezultatom 15:10.

Taj rezultat ili približno loš ne bi smio da se ponovi i večeras jer bi znatno umanjio šanse timu Veljka Uskokovića da se domognu polufinala.

"Pokušaćemo da protivnika svedemo na što manje golova i tu vidim našu sanšu. Svakako da u Zagreb ne idemo sa željom da izgubimo malom razlikom, već imamo plan da se nadigravamo i da pokušamo da iznenadimo Mladost", poručio je kapiten Primorca Uglješa Brguljan.

U timu "žabaca" neće biti Josipa Pavića na golu, i to je svakako olakšavajuća okolnost za crnogorskog predstavnika.

"On je vrhunski golman i Mladost je dosta oslabljena bez njega. Ako zaustavimo Milakovića mislim da možemo da im pariramo. Mladost je odlična ekipa, biće teško i u Zagrebu i u revanšu u Kotoru", jasan je Brguljan.

Preostala dva para četvrtfinala čine Spartak Volgograd i Dinamo Moskva, kao i Posilipo (za koji nastupaju Aleksandar Radović i Filip Klikovac) i francuski Set.

Galerija

Bonus video: