Crna Gora savladala Slovačku na startu Svjetske lige

Vicešampion svijeta rutinski pobijedio Slovake u igri koja će se brzo zaboraviti. Debi Bogdana Đurđića i Stefana Pješivca
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2013. 19:03h

Crna Gora je pobjedom otvorila novu sezonu u Svjetskoj ligi, i to je, ako se izuzme debi dvije mladića (Bogdana Đurđića i Stefana Pješivca), to je i najpozitivnija stvar duela sa Slovačkom koji je protekao praktično bez pravog ritma i sa evidentno prisutnom dozom opuštenosti u igri.

Na kraju, Crna Gora je pobijedila sa 13:11 u utakmici u kojoj je kad god je dala gas i povezala po dvije dobre odbrane i napada išla na sigurnu razliku, a onda stala i dozvolila protivniku da bude tu.

Ali, malo ko je i očekivao da "ajkule" impresioniraju nakon samo dva treninga i u izmijenjenom sastavu, pa je na kraju najvažnije da je trijumf i stigao na startu praktično novog ciklusa. Iako je poražavajući podatak da je svjetski vicešampion primio 11 pogodaka od nižerazredne Slovačke, te da je čak sedam od njih primio iz igre...

Tim Ranka Perovića je prvu osjetljiviju razliku stvorio u finišu prve četvrtine kada je povratnik Aleksandar Radović pogodio za 5:2, potom je bilo i plus četiri (6:2), i od tog trenutka je počelo da se igra u serijama, iako Crna Gora nijednom nije ugrozila prednost.

Rekordnih plus pet (12:7) Crna Gora je imala šest i po minuta prije kraja (opet gol Radovića), ali je onda dozvolila rivalu tri vezana gola, a Miloš Šćepanović je i morao da brani zicer sa dva metra da meč ne uđe u neizvjesnu završnicu...

Đurđić je na debiju pogodio iz peterca, a iste sreće nije bio Pješivac - njemu je kod rezultata 6:3 šut sa pet metara odbranio golman Slovaka Lukaš Kozmer.

U istoj grupi, Italija je u Berlinu savladala Njemačku rezultatom 12:7.

Crna Gora - Slovačka 13:11 (5:2, 3:3, 2:2, 3:4)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 400. Sudije: Kuretas (Grčka), Sadekov (Rusija). Igrač više: Crna Gora 9 (5), Slovačka 4 (3). Peterci: Crna Gora 2 (1), Slovačka 1 (1).

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan 3, Pasković 1, Petrović 3, Da. Brguljan 2, Radović 3, Kruzija, Ma. Konatar, Đurđić 1, Mišić, Klikovac, Pješivac, Šćepanović (pet odbrana).

Slovačka: Kozmer (10 odbrana i peterac), Famera 2, Janiček 4, Hrošik 1, Burik 2, Nedbal, Molnar, Tkač, Nađ, Bjelik 1, Gurši 1, Hoferila.

Galerija