Vaterpolisti se sjutra okupljaju

Na spisku su zlatni juniori - braća Miloš i Marko Konatar (debitovao za reprezentaciju u aprilu), golgeter Budve Bogdan Đurđić i odlični centar Jadrana Stefan Pješivac
92 pregleda 4 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.11.2013. 18:08h

Prvi put od 3. avgusta i finalne utakmice sa Mađarskom na Svjetskom prvenstva okuplja se vaterpolo reprezentacija.

Ovog puta, povod je Svjetska liga - tim Ranka Perovića u utorak u Budvi igra prvi meč grupe C protiv Slovačke i shodno kvalitetu niko i ne sumnja da će „ajkule” upisati prve bodove u takmičenju u kojem brane bronzanu medalju osvojenu u Čeljabinsku početkom ljeta.

Perović je, djelimično jer mu dozvoljava i snaga protivnika, miješao karte za ovu akciju, pa će se sjutra na okupljanju naći i četiri juniora koji su postali prvaci Evrope na Malti, od čega su tri debitanta.

Na spisku su, dakle, braća Miloš i Marko Konatar (drugi već debitovao za reprezentaciju u aprilu ove godine), a tu su i golgeter Budve Bogdan Đurđić i odlični centar Jadrana Stefan Pješivac.

U odnosu na Svjetsko prvenstvo u Barseloni u Svjetskoj ligi nema Aleksandra Ivovića, Nikole i Mlađana Janovića, Predraga Jokića i Zdravka Radića.

U grupi sa Crnom Gorom i Slovačkom su i Njemačka i Italija, koja je prvi naredni protivnik (10. decembra takođe u Budvi) aktuelnom vicešampionu svijeta.

Na Perovićevom spisku je 14 igrača, od kojih je jedan prekobrojan za duel sa Slovačkom. Na njemu su: Miloš Šćepanović, Dejan Lazović, Vjekoslav Pasković, Draško i Darko Brguljan, Saša Mišić, Filip Klikovac, Aleksandar Radović, Antonio Petrović, Igo Kruzija, Stefan Pješivac, Bogdan Đurđić, Marko Konatar i Miloš Konatar.