Ivović i drugovi izbacili Zvezdu, Liga šampiona ostala bez šampiona

Crvena zvezda je večeras u Beogradu, u revanš utakmici plej-ofa, izgubila od italijanskog Pro Reko poslije izvođenja peteraca sa 3:2
5 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Danilo Papić
Aleksandar Ivović, Foto: Danilo Papić
Ažurirano: 09.11.2013. 17:53h

Liga šampiona je ostala bez šampiona, i to već u kvalifikacijama - Crvena zvezda, sada već bivši branilac trofeja, nije uspjela da se plasira u grupnu fazu LŠ pošto je večeras u Beogradu, u revanš utakmici plej-ofa, izgubila od italijanskog Pro Reko poslije izvođenja peteraca sa 3:2.

U regularnom toku susret je završen pobjedom Crvene zvezde sa 11:7 (3:1, 23, 3:2, 3:1), a prvi meč u svom bazenu Pro Reko je dobio rezultatom 9:5.

Pro Reko su predvodili crnogorski reprezentativac Aleksandar Ivović i Pjetro Filjoli sa po tri gola.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Andrija Prlainović i Strahinja Rašović sa po tri gola. Na golu je odličan bio Denis Šefik, sa čak 16 odbrana.

"Stigli smo četiri razlike, ali na ruletu nismo uspjeli. Italijani su iskusnija ekipa, imaju mnogo veći broj dobrih šutera. Čestitao bih svojoj ekipi na fenomenalnoj igri, u dugoj karijeri ovakvo požrtvovanje nisam vidio. Dobili smo sa četiri razlike ekipu koja je uz Primorje najbolja u Evropi. Grčki sudija nam je u prvom meču napravio mnogo veliku razliku koju nismo uspjeli da anuliramo", rekao je Šefik.

Iskusni golman je dodao da je ljut na bivše čelnike Vaterpolo saveza Srbije zbog toga što su, kako je naveo, dozvolili da Crvena zvezda kao aktuelni kontinentalni prvak igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Sramota je što ekipa koja je prvak Evrope i koja je uzela duplu krunu u Srbiji uopšte igra kvalifikacije. Naš savez je ostao nijem na to, ljudi koji su ga vodili u tom momentu. Bilo koja vaterpolo sila bi napravila haos kada bi se desilo da njihova ekipa kao evropski prvak igra kvalifikacije", istakao je Šefik.

Aleksandar Ivović nije krio zadovoljstvo zbog uspjeha u Beogradu.

"Bilo je mnogo teško. Igrao sam i prošle godine ovdje i znam da Crvena zvezda igra iznad mogućnosti u svom bazenu zbog sjajnih navijača. Oni su od početka nametnuli svoj ritam igre, a mi nismo uspjeli da se snađemo, dali su nam gol u posljednjoj sekundi za peterce. Ostaće žal što jedna od ove dvije ekipe ispada, ali o tome treba da se pozabave čelnici Evropske plivačke federacije. Srećan sam što smo smo se plasirali u Ligu šampiona", rekao je Ivović.

Italijanski tim će igrati u A grupi Lige šampiona, gdje su još Eger (Mađarska), Jug (Hrvatska), Barseloneta (Španija), Olimpijakos (Grčka), i pobjednik dvomeča Solnok (Mađarska)/Primorje (Hrvatska).

Bivši centar crnogorske reprezentacije Boris Zloković sa Radničkim je izborio plasman u grupnu fazu Lige šampiona - Kragujevčani su danas u gostima poraženi od grčkog Vuljagmenija sa 5:6 (2:1, 1:0, 1:4, 1:1), u revanš meču kvalifikacija.

Radnički, kome je to bio tek prvi poraz u 20. meču na evropskoj sceni, ide dalje zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi u prvom meču sa 11:5.

Po dva gola za Radnički dali su Slavko Gak i Filip Filipović, kao i Milonakis i Afrodakis na drugoj strani, dok su se po jednom u strijelce upisali centar Radničkog Boris Zloković i igrači grčkog tima Tigkas i Guvis.

Radnički će igrati u grupi B Lige šampiona, gdje će mu rivali biti Galatasaraj, Špandau, Breša, Partizan i Oradea.

Bonus video: