Gojković: Apetiti su porasli

Uzimajući u obzir činjenicu da je ova takmičarska sezona najavljivana kao važna isključivo za afirmaciju mladih, Novljani su već srušili sva očekivanja
76 pregleda 6 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 05.11.2013. 16:58h

Najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem dijelu Jadranske lige je bez dileme mlada ekipa Jadrana, koja je u šest kola lige ostvarila pet pobjeda, a nije se osramotila ni na gostovanju protiv jedne od najjačih ekipa Evrope, dubrovačkog Juga.

U Evrokupu, Novljani su poraz pretrpjeli i od Mladosti u Zagrebu, ali su kao drugoplasirani tim na kvalifikacionom turniru izborili plasman u četvrtfinale.

Uzimajući u obzir činjenicu da je ova takmičarska sezona najavljivana kao važna isključivo za afirmaciju mladih, vaterpolisti Jadrana predvođeni trenerom Vladimirom Gojkovićem su već srušili sva očekivanja.

"Igre na pripremnom turniru u Sarajevu pred start sezone nisu izgledale tako dobro. Nakon njega smo odigrali kod kuće sa splitskim Jadranom i tu sam vidio da postoji kapacitet, ali je to potvrdila odlična igra i pobjeda protiv POŠK-a u drugom kolu. Tada sam bio siguran da je igra u uzlaznoj putanji i da možemo dosta toga da uradimo. Svakako da sam prezadovoljan onim što smo do sada uradili, jer niko nije očekivao da ćemo ovako startovati. Takođe, malo ko je prognozirao da ćemo biti najuspješniji od crnogorskih ekipa u regionalnom takmičenju", rekao je Gojković.

Mladi stručnjak ekipe sa Škvera ističe da je još rano govoriti o plasmanu u Jadranskoj ligi, ali da dosadašnji rezultati i igra ulivaju veliku nadu.

"Još je rano, ali smo mi napravili ogroman posao pobjedama na strani protiv Budve i Pimorca, i ako sada sve bude išlo po planu možemo se nadati da ćemo biti u prednosti pred start domaćeg takmičenja. Ono što me najviše raduje je činjenica da smo protiv Budve odigrali nevjerovatnu utakmicu, sigurno najbolju u ovom dijelu sezone i to nam je ulilo samopouzdanje i za meč u Kotoru", kaže Gojković uz konstataciju da je ogroman uspjeh plasman u četvrtfinale Evrokupa.

"Igrali smo u najtežoj kvalifikacionoj grupi i izborili plasman i to pokazavši da možemo da igramo sa ekipama koje su bile u kvalifikacijama za Evroligu. Sada nam predstoji da dobru igru ponovimo protiv Akvakjare", priča Gojković.

Apetiti su, logično, porasli.

"Sada razmišljamo i o osvajanju domaćeg Kupa. Ono što tu može biti problematično je raspored utakmica, jer praktično neposredno pred utakmicu sa Akvakjarom imamo duel sa Budvom u polufinalu Kupa. Ali, nastojaćemo da nas to ne omete. Protiv Italijana ćemo ići na pobjedu na našem bazenu, naravno sa nadom da će razlika i rezultat biti dovoljni i da prođemo, ali nam je prevashodni cilj da u prvom meču pred našim navijačima ostvarimo pobjedu", zaključio je Gojković.

Bonus video: