Primorac dočekuje Jadran, derbi u pravi čas

Primorac je u dobrom ritmu, nakon kvalifikacionog turnira za Evrokup je odradio i gostovanje Braniku u Sloveniji, pa bokeljski derbi čeka pun samopouzdanja.
0 komentar(a)
Primorac - Jadran, Foto: Radoje Milić
Primorac - Jadran, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 02.11.2013. 12:44h

Večerašnji bokeljski derbi će ponuditi odgovor koja je ekipa u ovom momentu prva snaga crnogorskog vaterpola.

Dok se Budva još „traži”, Primorac i Jadran odrađuju planirano i u Jadranskoj ligi i u Evrokupu, s tim što su Novljani sadašnji dio regionalnog takmičenja odradili praktično bez greške - ako se izuzme poraz od Juga u Dubrovniku, koji je svakako očekivan, tim Vladimira Gojkovića je počistio POŠK, splitski Jadran, Šibenik (sve kod kuće) i Budvu u posljednjem kolu u gostima.

Uskoković: Jadran je hit šampionata

Primorac je u dobrom ritmu, nakon kvalifikacionog turnira za Evrokup je odradio i gostovanje Braniku u Sloveniji, pa bokeljski derbi čeka pun samopouzdanja.

"Obje ekipe su u veoma dobrom momentu, zaista očekujem vrhunsku predstavu. Jadran je do sada hit Jadranske lige, pokazao je da igra jako dobro. Mi, kao i protivnik, imamo svoje adute, nadam se da će oni presuditi i napraviti razliku i da ćemo pobijediti", optimista je trener Primorca Veljko Uskoković.

Jadran je u srijedu plivanjem „udavio” Budvu, ali Kotorani spremaju zamku.

"Nametnućemo svoj ritam, pokušaćemo da spriječimo Jadranove kontranapade i da jakim tempom stvorimo protivniku probleme. Vjerujem i da će tribine biti pune, da će nam navijači pomoći da zabilježimo jako važnu pobjedu", jasan je Uskoković, koji je najavio da je pod znakom pitanja nastup Marka Gopčevića.

"Mislim da smo blagi favoriti", jasan je Uskoković.

Novljani se ne plaše

Budva je arhivirana, Jadran je večeras pred možda i najvećim izazovom u dosadašnjem dijelu sezone.

"Primorac je slična ekipa našoj, ali bih joj dao malu prednost zbog domaćeg bazena. Ali, mi smo pokazali da znamo da se nosimo sa pritiskom i rivalom i u gostima, tako da je sve vrlo neizvjesno. U odličnoj smo seriji i daćemo sve od sebe da nastavimo pozitivan skor. Imali smo seriju teških gostovanja, a sada nas očekuje još jedno takvo, ako ne i teže, jer je meč sa Primorcem u Kotoru uvijek nezgodan. Znamo da su oni maksimalno motivisani kada im u goste dolazi vječiti rival, ali taj derbi je motivacija za sve, tako da će sigurno biti dobar i borben vaterpolo", istakao je Blagoje Ivović, jedan od najiskusnijih u timu Jadrana.

U sastavu iz Novog je pod znakom pitanja nastup Jovana Sarića, koji se povrijedio u duelu sa Budvom.

Budvani na ispitu protiv Mornara

Budva nakon pet kola ima tri poraza, a večeras protiv Mornara u Splitu želi da se vrati na pobjednički kolosjek. Mornar ima samo poraz (od Juga kod kuće), što dovoljno govori koliko Budvane čeka težak posao u Dalmaciji.

"Loše smo odigrali u utakmici sa Jadranom i nadam se da ćemo ispraviti greške i podići formu, jer nam je to sada potrebno. Svakako da možemo do pobjede, iako je Mornar najbolja splitska ekipa i sigurno da neće biti lako", rekao je Miljan Popović.

Parovi 6. kola

Primorac - Jadran HN (18)

Mornar - Budva (19)

Primorje - Jug (18)

Mladost - POŠK (18)

Medvešćak - Šibenik (18)

Bonus video: