"Ajkule" porazom završile EP - Crna Gora šestoplasirana u Barseloni

Bolji su bili Grci rezultatom 8:6
160 pregleda 82 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore Barselona 2018., Foto: Bcn2018/facebook
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore Barselona 2018., Foto: Bcn2018/facebook
Ažurirano: 28.07.2018. 17:34h

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je porazom završila nastup na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Na kraju je pokvarila utisak porazom od Grčke - "ajkule" su u duelu za peto mjesto izgubile od Helena rezultatom 8:6, pa su se u glavnom gradu Katalonije suočile sa najgorim plasmanom na evropskim prvenstvima u ukupno šest nastupa.

Bila je Crna Gora i prvak Evrope, dva puta je igrala u finalu, jednom je bila četvrtoplasirana, a jednom i petoplasirana. Danas je upisala i šestu poziciju na EP...

Naši vaterpolisti su u posljednji meč na turniru ušli oslabljeni neigranjem povrijeđenog Saše Mišića, roviti Aleksandar Radović je odigrao svega nekoliko minuta, i bez dva igrača u rotaciji izgleda da i nisu mogli više protiv motivisanih Grka.

Crna Gora je povela na startu golom Aleksandra Ivovića, a onda je Grčka preuzela vođstvo i imala kontrolu rezultata.

Dva puta su Grci imali i dva gola prednosti (5:3 i 6:4), a onda su naši vaterpolisti četiri minuta i 56 sekundi prije kraja poravnali na 6:6 pogotkom Vladana Spaića u napadu s igračem više.

Crna Gora je kasnije imala i napad za preokret (sviran je kontrafaul Urošu Čučkoviću), da bi Angelos Vlahopulos iz peterca i Kristodulos Kolomvos potpisali trijumf protivnika...

Ivović je sa tri gola bio najefikasniji igrač susreta, a po jednom su pogađali Spaić, Đuro Radović i Marko Petković.

U 20.30 časova se igra meč za treće mjesto između Hrvatske i Italije, a od 22.15 je na programu finalni okršaj u kojem se sastaju Španija i Srbija.

Sedmo mjesto na EP osvojila je Rusija, koja je bila bolja od Mađarske rezultatom 9:8.

CRNA GORA - GRČKA 6:8 (1:2, 3:3, 1:1, 1:2)

Barselona - Bazen "Bernat Pikornelj". Gledalaca: 1.000 Sudije: Naumov (Rusija), Korizna (Poljska). Igrač više: Crna Gora 9 (3), Grčka 9 (5). Peterci: Crna Gora 1 (1), Grčka 1 (1).

Crna Gora: Lazović (devet odbrana), Brguljan, Drašković, Petković 1, Đ. Radović 1, A. Radović, Janović, Đurđić, Ivović 3, Čučković, Spaić 1, Šćepanović.

Grčka: Flekas (osam odbrana), Genidunijas, Skumpakis 2, Nikolaidis, Fudulis, Kapocis, Dervisis, Argiropulos, Murikis, Kolomvos 2, Gunas 2, Vlahopulos 2, Cerdevas.

Bonus video: