Budva protiv Jadrana: Derbi bez favorita

Budvani su napokon prethodnih desetak dana mogli da se posvete treninzima, a za Novljane ovaj derbi stiže svega tri dana nakon kvalifikacionog turnira za Evrokup u Zagrebu
0 komentar(a)
Budva-Jug, Foto: Zoran Đurić
Budva-Jug, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.10.2013. 12:08h

Serija crnogorskih derbija u Jadranskoj ligi je počela utakmicom Primorca i Budve pretprošlog vikenda, a završiće se bokeljskim derbijem u subotu. A, u međuvremenu, na redu je još jedan šlager - večeras od 20 časova u crnogorskoj metropoli turizma igraju Budva i Jadran.

Budvani su napokon prethodnih desetak dana mogli da se posvete treninzima poslije velikog broja utakmica u kratkom periodu, a za Novljane ovaj derbi stiže svega tri dana nakon kvalifikacionog turnira za Evrokup u Zagrebu.

U ovakvim duelima šanse su podjednake, odlučuju nijanse, svjestan je toga i golman Budve Dejan Lazović koji je bio jedan od junaka (uz Bogdana Đurđića) derbija sa Primorcem.

"Imali smo problema na početku sezone, ali polako slažemo kockice. Ali, nije lako, Fran Paškvalin ne trenira osam dana, Damir Crepulja je bio povrijeđen... Iz godine u godinu takve stvari nam se dešavaju, ali moramo da budemo jači od tih problema. Jadran je mlada i izvanredna ekipa, u Evrokupu je pokazala da može da se nosi i sa velikim timovima. Pred nama je težak protivnik", rekao je Lazović i dodao da njegov tim ima prednost jedino u domaćem bazenu.

"Tu smo svakako u prednosti, ali treba se dokazati u bazenu. Mlad smo tim, u svakom meču moramo da damo sve, ne smijemo da ulazimo opušteno ni u jednu utakmicu. Svaki meč je za nas derbi", poručio je Lazović.

Jadran, s druge strane, mora da se bori i sa velikim rivalom ali i umorom.

"Malo smo iscrpljeni poslije svih utakmica u kratkom vremenskom periodu. Međutim, sada nam predstoje dva meča za koja smo se možda i najviše spremali, prvo sa Budvom, a onda i Primorcem. Ovaj duel nam je jako bitan, ne samo zbog plasmana u Jadranskoj ligi i potom što bolje pozicije za domaće prvenstvo, već i zbog činjenice da sa Budvom igramo u polufinalu Kupa. Smatram da možemo da igramo sa njima na istom nivou. Oni su možda u prednosti zbog domaćeg bazena, ali i zato što su odmorniji", istakao je Luka Sekulić.

Primorac je sinoć u Mariboru savladao Branik rezultatom 17:6.

Danas igraju: Šibenik - Mornar, Jadran ST - Mladost, POŠK - Primorje.

Sjutra: Medvešćak - Jug.

Bonus video: