Primorac protiv Mladosti, Jadran sa Akvakjarom u četvrtfinalu Evrokupa

Prve utakmice na programu su 20. novembra, kada je domaćin Jadran, dok će Primorac u revanšu 18. decembra dočekati „žapce sa Save”
0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Nebojša Mandić
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 28.10.2013. 17:56h

Žrijeb je Primorcu i Jadranu donio teške protivnike u četvrtfinalu Evrokupa.

Kotorani i Novljani su, zapravo, „trejdovali” rivale iz kvalifikacija - Primorac će igrati protiv zagrebačke Mladosti, sa kojima je Jadran igrao u Zagrebu, a tim Vladimira Gojkovića se sastaje sa italijanskom Akvakjarom, suparnikom ekipe iz drevnog grada u Utrehtu.

Za sastav iz Napulja igra Dragan Drašković, ali je zbog povrede ramena propustio turnir u Holandiji.

Primorac ide na megdan sedmostrukom prvaku Evrope, od kojeg je prije dvije sedmice u Jadranskoj ligi izgubio sa pet golova razlike (15:10).

Žrijeb, naravno, nije mogao da zadovolji nikog u drevnom gradu...

"Šanse su nam zaista minimalne. Mladost je veliki favorit da ode u polufinale, tako da je jasno da smo izvukli najtežeg mogućeg protivnika. Ali, kukanja nema, na nama je da damo najviše što možemo da se suprostavimo Zagrepčanima, pa šta bude", rekao je trener Primorca Veljko Uskoković.

Utisak je da je Jadran, ipak, prošao za nijansu bolje.

Član sastava iz Napulja je crnogorski reprezentativac Dragan Drašković, ali je zbog povrede ramena propustio turnir u Holandiji.

"Prije svega, napravili smo odličan rezultat samim plasmanom u četvrtfinale. Akvakjara je bila prva u grupi u Utrehtu, ali nije tako dominirala i to može da nam da optimizam. S druge strane, u prednosti su jer prvu utakmicu igramo na svom bazenu. Međutim, bez obzira na sve to, mislim da smo odličnim igrama u najtežoj kvalifikacionoj grupi pokazali da možemo da igramo na visokom nivou i utakmice evropskog takmičenja. Dobro je i što će mlada ekipa imati priliku da odigra barem još dvije utakmice u evropskom takmičenju", kazao je sportski direktor Jadrana Miloš Mračević.

U ruskom derbiju sastaće se Spatak Volgograd i moskovski Dinamo, a najlakši posao imaće drugi napuljski klub, Posilipo - timu Aleksandra Radovića i Filipa Klikovca suprotstaviće se nejaki francuski Set.

Prve utakmice na programu su 20. novembra, kada je domaćin Jadran, dok će Primorac u revanšu 18. decembra dočekati "žapce sa Save".

Parovi

Mladost - Primorac

Jadran - Akvakjara

Posilipo - Set

Spartak Volgograd - Dinamo Moskva

Bonus video: