"Ajkule" žele da sruše Grčku za kraj dobrog ljeta

Crna Gora je ovog ljeta osvojila Svjetsku ligu i bronzu na Mediteranskim igrama, a izgubila je samo od dvije velesile - Srbije i Hrvatske. Želi da tako i ostane
142 pregleda 3 komentar(a)
Hrvatska - Crna Gora vaterpolo Barselona 2018., Foto: Bcn2018
Hrvatska - Crna Gora vaterpolo Barselona 2018., Foto: Bcn2018
Ažurirano: 28.07.2018. 10:03h

Sve se „crtalo” da se vaterpolisti Crne Gore i Grčke sudare u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

I djelovalo je da će tako biti, jer su „ajkule” u posljednjem meču grupne faze imale dva gola prednosti protiv Španije, koju su dva puta pobijedile ovog ljeta, a na kraju primile sumnjiv gol za remi (7:7).

Da su igrale malo bolje u napadu i trijumfovale i treći put, ili da su protiv Francuske i Malte napravile veću gol-razliku, možda bi večeras bile na mjestu „crvene furije”, koja će se od 22.15 časova sudariti sa Srbijom u finalu...

Nažalost, vaterpolo je sport u kojem sudije često imaju presudnu ulogu (nakon oba polufinala je bilo mnogo bure zbog odluka), pa je tim Vladimira Gojkovića izgubio od Hrvatske u četvrtfinalu, a onda pobjedom nad Mađarskom izborio današnji meč sa Helenima (18.15) za 5. mjesto u Barseloni.

- Znali smo da nas ne čeka lak posao, da su nam Hrvatska, Srbija i Italija na putu do medalje. Taj meč sa Hrvatskom je bio najbitniji za nas, odigrali smo odlično u odbrani. Imali smo pad od četiri-pet minuta, što je dovoljno takvom rivalu da prelomi utakmicu. Ima ekipa koje su daleko iza nas, a mi smo igrali sličan vaterpolo kao ekipe koje se bore za medalju. Uvijek kad dođemo da igramo sa Hrvatima meč za medalju oni odigraju bolje, iskusnije, mada imaju i veći kvalitet - još prebira utiske iz četvrtfinala Mlađan Janović.

Povratnik u nacionalni tim želi 5. mjesto, iako će posao biti otežan, jer Saša Mišić vjerovatno neće moći da igra.

- Snage nam neće faliti, jer se igra svakog drugog dana. Mislim da Mišić neće igrati zbog povrede, što je veliki hendikep. Imamo samo jednog centra, a oni su pokriveni odlično na toj poziciji. Čak se jedan centar prebacuje na poziciju beka. I mi i oni ćemo za 5. mjesto više tražiti neki lični motiv, da se što bolje završi šampionat, jer su i Grci došli sa drugim ambicijama. Lijepo je na kraju oprostiti se pobjedom, ali na kraju ti stoji nad glavom da si došao za nešto više - rekao je Janović.

Crna Gora je ovog ljeta osvojila Svjetsku ligu i bronzu na Mediteranskim igrama, a izgubila je samo od dvije velesile - Srbije i Hrvatske. Želi da tako i ostane.

- Najbitnije je da odigramo dobro, da opravdamo sve što smo radili tokom ljeta. Moramo biti ponosni, jer smo imali samo dva poraza, od Hrvatske i Srbije. Takođe, moramo voditi računa da se neko ne povrijedi, jer su ove utakmice najgore i zbog toga. Da završimo šampionat kako bi trebalo - zaključio je Janović.

Dejan Lazović, koji je postao nezamjenljiva „jedinica”, vjeruje da će „ajkule” i u posljednjem meču dati maksimum i takmičenje završiti pobjedom.

- Poznajemo se sa Grcima, znamo da su odlična ekipa. Iz Olimpijakosa dolazi 80 odsto ekipe. Ove godine su uzeli Ligu šampiona i neće biti nimalo lako. Vjerujem da će svi u ekipi i ovaj meč, kao i ostale, odigrati na vrhunskom nivou i dati maksimum, jer bi bilo lijepo takmičenje završiti pobjedom. Mislim da smo zaslužili poslije svega prikazanog da uzmemo 5. mjesto - jasan je Lazović.

Bonus video: