Jadran i Primorac u četvrtfinalu Evrokupa

Novljani izgubili rezultatom 9:6, ali zbog ukupne gol-razlike, koja je bolja od Marsejove za pogodak, osvojili drugo mjesto u grupi
1 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 27.10.2013. 13:08h

Jadran i Primorac su se plasirali u četvrtinale Evrokupa, drugog po snazi takmičenja Starog kontinenta.

Novljani su u posljednjem kolu izgubili od Mladosti (9:6), koja je prva u grupi, a u četvrtfinale ih lansirala gol-razlika koja je za ukupno pogodak (46:20) bolja od one koju je nakon tri meča "sakupio" Marsej - 47:22, s kojom je tim Vladimira Gojkovića na kraju imao isti broj bodova.

Francuzi su sinoć poraženi sa četiri gola razlike od "žabaca" (12:8) i ispostavilo se da je to napravilo razliku, a ne ko će više napuniti mrežu nejakog Šturma - i Jadran i Marsej su Ruse savladali sa plus 29.

Istovremeno, Primorac je u Utrehtu tek u posljednjoj četvrtini slomio otpor Nice (9:7), a za prolaz mu je bio dovoljan i remi.

Francuzi su u dva navrata imali plus dva (5:3, 6:4), ali je Primorac reagovao i preokrenuo, čak i rutinski priveo meč kraju.

U sastavu Veljka Uskokovića je tri gola dao Nikola Murišić, dva Branko Lučić, a po jedan Konstantin Kudaba, Matija Brguljan, Petar Mačić i Đorđe Tešanović.

Kotorani su grupu završili na drugom mjestu, iza Akvakjare koja je u posljednjem meču na turniru pobijedila Utreht (16:4).

Žrijeb za četvrtfinale je sjutra u podne u Luksemburgu.

Mladost – Jadran 9:6 (1:3, 4:1, 1:1, 3:1)

Zagreb – Bazen na Savi. Gledalaca: 300. Sudije: Šungu (Turska), Ćećareli (Italija). Igrač više: Mladost 8 (3), Jadran 8 (3). Peterci: Mladost 2 (2).

Mladost: Pavić, Bukić, I. Milaković 1, Lončar 2, Martinić, D. Živković, Dasić, K. Milaković 5, Pavičić, I. Živković, Vukičević 1, Gagulić, Marcelić.

Jadran: Kandić, Moskov 1, Popadić, Kovačić, Vidović 1, Brajović, Banićević 1, Sarić 3, Latinović, Sekulić, Ukropina, Pješivac, Popović.

Nica – Primorac 7:9 (3:3, 3:2, 1:3, 0:1)

Utreht – Bazen "De Kromerajn". Gledalaca: 50. Sudije: Simion (Rusija), Henšel (Njemačka). Igrač više: Nica 11 (6), Primorac 8 (4).

Nica: Nikole, Famera 2, Babić, Bašelije, Haš 1, Durik 1, Rodan, Rokjeta, Jablonski, Laverzan 1, Želef 2, Pirat, Lafori.

Primorac: U. Brguljan, Kudaba 1, Lučić 2, Danilović, M. Brguljan 1, Đurović, Nikolov, Tešanović 1, Mačić 1, Murišić 3, Vukasović, Krivokapić, Kralj.

Bonus video: