Primorac savladao Vojvodinu

Meč će se pamtiti po tome što je Kotorane s klupe vodio zvanični doktor kluba Đorđe Klajn, jer su treneri isključeni protiv Akvakjare
50 pregleda 0 komentar(a)
Primorac, Foto: Radoje Milić
Primorac, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 26.10.2013. 12:59h

Primorac je pobijedio Vojvodinu u 3. kolu kvalifikacionog turnira za Evrokup (11:6), a meč će se pamtiti po tome što je Kotorane s klupe vodio zvanični doktor kluba Đorđe Klajn!

Naime, sinoć protiv Akvakjare su isključeni i trener Veljko Uskoković i njegov pomoćnik Damir Matanović, pa je dirigentsku palicu morao da preuzme Klajn.

Po rezultatu, igračima to u ovom trenutku nije smetalo – izuzev prve četvrtine, u kojoj su Novosađani vodili sa dva gola razlike, sastav iz drevnog grada nije imao problema u bazenu.

Nikola Murišić je opet bio najbolji pojedinac u Primorcu (četiri gola), po dva su postigli Matija Brguljan i Petar Mačić, a upisali su se i Željko Đurović, Konstantin Kudaba i Đorđe Tešanović.

U Vojvodini je jednom strijelac bio Igor Porobić, bivši igrač Jadrana i sin predsjednika Stručnog savjeta VPSCG Petra Porobića.

Primorac je ovom pobjedom napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale.

Za prolaz među osam najboljih mu je potrebno samo da ne izgubi sjutra od Nice (12.30 časova).

Nakon tri kola, Akvakjara ima sedam bodova, Primorac šest, Utreht četiri, Vojvodina tri, a Nica dva boda.

Vojvodina – Primorac 6:11 (3:1, 1:4, 2:4, 0:2)

Utreht - Bazen "De Kromerajn". Gledalaca: 50. Sudije: Henčel (Njemačka), Dali (Malta).

Vojvodina: Dobozanov, Petrovski, Maksimović, Porobić 1, Toholj, Joksimović 1, Stojčić 2, Ćatović 1, Njegovan, Vasić, Matković 1, Cukić, Vitorović.

Primorac: U. Brguljan, Kudaba 1, Lučić, Danilović, M. Brguljan 2, Đurović 1, Nikolov, Tešanović 1, Mačić 2, Murišić 4, Vukasović, Krivokapić, Kralj.

Bonus video: