Mlađan Janović: Lijepo je završiti pobjedom, iako smo došli po nešto više

Utakmica Crna Gora - Grčka igra se u subotu od 18 i 15
137 pregleda 1 komentar(a)
Mađarska - Crna Gora vaterpolo reprezentacija Barselona 2018., Foto: Bcn2018/facebook
Mađarska - Crna Gora vaterpolo reprezentacija Barselona 2018., Foto: Bcn2018/facebook
Ažurirano: 27.07.2018. 16:57h

Crnogorski vaterolisti sjutra završavaju nastup na Evropskom prvenstvu.

Utakmicom za peto mjesto mjesto, protiv Grčke, oprostiće se od Barselone, svjesni da su mogli i više.

"Znali smo da nas ne čeka lak posao, znali smo da su nam Hrvatska, Srbija, Italija na putu do do medalje. Meč sa Hrvatskom je bio najbitniji, odigrali smo odlično u odbrani. Imali smo pad od četiri, pet minuta što je dovoljno timu kao što je Hrvatska da prelomi utakmicu. Ima ekipa koje su mnogo, mnogo iza nas, sa druge strane odigrali smo sličan vaterpolo kao ekipe koje se bore za medalju. Ali, kad god da sa Hrvatima igramo meč za medalju, oni odigraju bolje, iskusnije, a imaju i kvalitet više", analizira Mlađan Janović.

"Ajkule" će uraditi sve da pobjedom završe takmičenje.

"Mislim da Mišić neće igrati zbog povrede i to je veliki hendikep za nas. Imamo samo jednog centra, a Grci su pokriveni odlično na toj poziciji. I mi i oni ćemo za peto mjesto tražiti neki lični motiv, da što bolje završimo šampionat. I Grci su došli sa drugim ambicijama. Lijepo je na kraju oprostiti se pobjedom, ali ostaće u mislima da smo došli ovdje da uradimo nešto više. Sada je, ipak, najbitnije da sjutra odigramo dobro, da opravdamo sve što smo radili tokom ljeta. Moramo biti ponosni, jer smo cijelo ljeto imali samo dva poraza, od Hrvatske i Srbije. Takođe, moramo voditi računa da se neko ne povrijedi, jer su ove utakmice najgore i zbog toga", kazao je Janović.

Golman Dejan Lazović istiće da je "Crna Gora zaslužila makar peto mjesto".

"Poznajemo se sa Grcima, znamo da su odlična ekipa. Iz Olimpijakosa, šampiona Evrope, je 80 odsto ekipe. Vjerujem da ćemo i ovaj meč, kao i prethodne, odigrati na vrhunskom nivou, dati maksimum jer bi bilo lijepo takmičenje završiti pobjedom", rekao je Lazović.

Utakmica Crna Gora - Grčka igra se u subotu od 18 i 15.

Bonus video: