Primorac od sjutra na turniru u Holandiji

Aktuelni vicešampion Crne Gore će pokušati da u konkurenciji četiri tima osvoji jedno od prva dva mjesta i plasira se među osam najboljih
0 komentar(a)
Primorac, Foto: Radoje Milić
Primorac, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 23.10.2013. 10:40h

Vaterpolisti Primorca se sjutra nakon godinu pauze vraćaju na evropsku scenu – Kotorani će učestvovati na kvalifikacionom turniru za Evrokup koji se održava u Utrehtu.

Aktuelni vicešampion Crne Gore će pokušati da u konkurenciji četiri tima osvoji jedno od prva dva mjesta i plasira se među osam najboljih. Zadatak nije lak, ali svakako nije ni neostvariv – rivali su italijanska Akvakjara, Vojvodina, Nica i domaćin Utreht.

Prvi meč na turniru Primorac igra sjutra od 19 časova protiv domaćina.

U petak je rival Akvakjara, za koju nastupa Dragan Drašković, i koja je ujedno favorit grupe. Timu Veljka Uskokovića je u subotu rival Vojvodina, a u nedjelju Nica.

"Mislim da su nam šanse za prolaz dobre, iako su nam gotovo svi rivali, sem Vojvodine, nepoznanica. Ipak, spremni smo za turnir, vjerujem da ćemo biti među dvije prvoplasirane ekipe", rekao je kapiten Uglješa Brguljan za TV Primorac.

U kvalifikacijama za Evrokup igra i Jadran – Novljani će od petka do nedjelje igrati na turniru u Zagrebu, a protivnici su Mladost, Marsej i Šturm.

Bonus video: