Srbija se osvetila Hrvatskoj, Španci u drami porazili Italiju

Aktuelni olimpijski i evropski prvak je u Barseloni savladao Hrvatsku sa 9:7 i tako joj se osvetio za poraz u polufinalu prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Budimpešti (11:12). Italiji nije priznat regularan gol za produžetke
84 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Mandić, Foto: Reuters
Dušan Mandić, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.07.2018. 21:24h

Prvi finalista 33. Evropskog prvenstva u vaterpolu je Srbija.

Aktuelni olimpijski i evropski prvak je u Barseloni savladao Hrvatsku sa 9:7 i tako joj se osvetio za poraz u polufinalu prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Budimpešti (11:12).

Duel dvije najdominantnije vaterpolo nacije je počeo spektakularno, jer je u 1. četvrti palo čak osam golova.

Srbi su poveli 5:3 i onda rutinski održavali prednost do kraja utakmice.

Dušan Mandić i Miloš Ćuk su sa po tri gola predvodili "delfine", dok su kod "barakuda" najbolji bili Ante Vukičević sa tri i Andro Bušle sa dva pogotka.

Meč u kojem su se oba tima žalila na kriterijum suđenja je obilježio i Loren Fatović, koji je pesnicom udario Filipa Filipovića, ali sudije to nisu primijetile.

Protivnik Srbije u finalu biće Španija, koja je u pravoj drami savladala Italiju sa 8:7.

Pitanje je da li je sve bilo regularno, jer se čini da je sedam sekundi prije kraja lopta nakon šuta Pjetra Filjolija cijelim obimom prešla zamišljenu gol-liniju.

Sudije nisu ništa vidjele, a uzaludni su bili protesti Italijana. Doduše, i njima su puno puta arbitri bili naklonjeni, pa imaju najmanje pravo da se bune.

Dovoljno je reći ime Đanija Loncija i svim ljubiteljima vaterpola je jasno na šta se misli...

Bonus video: