Jug testira potencijal Novljana

Budva nakon teškog kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona gostuje Šibeniku, jednoj od najslabijih ekipa u Jadranskoj ligi, dok Primorac ide u Zagreb na megdan Mladosti
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2013. 09:25h

Nakon dvije ubjedljive pobjede na svom bazenu, protiv Jadrana iz Splita i POŠK-a, Jadran iz Herceg Novog pred sobom ima najteži mogući zadatak - da se dokaže pred slavnim Jugom.

Novljani idu u Dubrovnik svjesni da im šanse nisu velike, ali svakako dva trijumfa na startu im daju za pravo da vjeruju da u Gružu mogu da demonstriraju ozbiljan vaterpolo.

Budva nakon teškog kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona (tri ubjedljiva poraza) gostuje Šibeniku, jednoj od najslabijih ekipa u Jadranskoj ligi, dok Primorac ide u Zagreb na megdan Mladosti...

Sekulić: Željni dokazivanja

Jadran protiv Juga želi da se dokazuje, jasno je poručio povratnik u tim sa Škvera Luka Sekulić.

"Pored Primorja, Jug je najbolja ekipa u ligi, i pored toga što je oslabljen u odnosu na prethodnu sezonu. Sigurno da nismo u poziciji da prijetimo, a ciljevi su nam i dalje isti - tražićemo bodove protiv ekipa približnog kvaliteta, ali naravno da ćemo uskočiti u bazen sa željom da se dokažemo i da odigramo dobru utakmicu. Takođe, želimo da pokažemo da ovi prethodni rezultati nisu slučajnost", rekao je Sekulić.

Uskoković vjeruje u svoje momke

Mladost nije nivo Juga ili Primorja, ali nijedan crnogorski klub u ovom trenutku ne može da kaže da je favorit protiv "žabaca" na bazenu na Savi.

Zato, Kotorani u glavni grad Hrvatske idu da poremete planove timu Vjekoslava Kobešćaka.

"Mladost je favorit, ali naš sastav sve bolje funkciniše, novajlije se uklapaju i vjerujem da ćemo se uspešno nositi sa protivnikom. Gostovanjem u Zagrebu počinje vrlo naporna serija za nas, jer u roku od 10 dana ćemo odigrati utakmice protiv Mladosti, Budve, potom i četiri meča u kvalifikacijama za Evrokup", kazao je trener Primorca Veljko Uskoković.

Budva za prekid serije

Budva je u seriji od sedam poraza (dva u Jadranskoj ligi, pet u kvalifikacijama za Ligu šampiona), a čini se da je gostovanje u Crnici idealno da crnogorski šampion prekine loš niz.

"Iza nas je težak period, za kratko vrijeme smo odigrali veliki broj mečeva, i to protiv ekipa koje su objektivno bolje od nas. Okrećemo se Jadranskoj ligi, to je naša realnost i vjerujem da ćemo početi da pobjeđujemo. Bolji smo sastav od Šibenika, ali svakako da to moramo i da dokažemo u bazenu", istakao je golman Budve Dejan Lazović.

Parovi 3. kola: Jug - Jadran HN (18), Šibenik - Budva (18.15), Mladost - Primorac (20.45), Branik - Primorje (20), POŠK - Mornar (20.30), Jadran ST - Medvešćak (21).

Galerija

Bonus video: