Budva se porazom oprostila od elite

Budvani izgubili i treći meč na kvalifikacionom turniru u Soriju i završili nastup u Evropi
7 komentar(a)
Budva - Reko, Foto: Prorecco.it
Budva - Reko, Foto: Prorecco.it
Ažurirano: 13.10.2013. 10:31h

Budva se još jednim porazom dvocifrenom razlikom oprostila od Evrope - tim Draga Pejakovića je u posljednjem meču drugog kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona poražen i od Pro Reka rezultatom 17:4.

Tri poraza (još od Radničkog i Mladosti), gol-razlika minus 32 govore sve, Budvani nisu imali šansi protiv dvije ekipe koje su projektovane da idu makar na finalni turnir (od ove sezone na njemu će igrati osam ekipa), a ispostavilo se da je daleko i plasman u Kup Evrope, jer je Mladost u tom meču za treću poziciju pokazala kvalitet više...

Posljednji duel protiv Đenovljana (Aleksandar Ivović dao jedan gol, Mlađan Janović se nije upisao) u suštini je bio samo odrađivanje posla za obje ekipe, a Budva je samo imala početno vođstvo kada je pogodio Sergej Lobov nakon 40 sekundi igre. Crnogorskog šampiona je praktično sam oduvao centar Italijana Mateo Ajkardi koji je dao sedam golova.

Žrijeb za plej-of je sjutra, a u bubnju se nalazi osam ekipa: Radnički, Oradea, Primorje, Crvena zvezda (prvoplasirani iz grupa), Pro Reko, Solnok, Vuljagmeni i Sintez, drugoplasirani timovi.

Pravilo je da se u plej-ofu ne mogu međusobno sastati timovi koji su bili na prvom mjestu u drugom kolu kvalifikacija.

Pro Reko - Budva 17:4 (3:1, 2:0, 6:1, 6:2)

Sori - Gradski bazen. Gledalaca: 200. Sudije: Buh (Španija), Švarc (Njemačka). Igrač više: Pro Reko 10 (7), Budva 4 (2).

Pro Reko: Pastorino, Ivović 2, Madaraš, Filjoli, Joković 2, Felugo, Đakopo 1, Janović, Figari 4, Đorđeti 1, Ajkardi 7, Đito, Tempesti.

Budva: Lazović, Vukmirović, Đurđić, Mitrović, De Trejn 1, Lobov 1, Popović, Marković, Ćetković 1, Ivančević, Paškvalin 1, Zubac.

Bonus video: