Novi poraz vaterpolista Budve

Tim porazom, drugim na turniru, budvanski tim izgubio je sve šanse za plasman u narednu rundu Lige šampiona
162 pregleda 2 komentar(a)
Pejaković, Foto: Boris Pejović
Pejaković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.10.2013. 20:23h

Katastrofalnih 16 minuta igre u drugom poluvremenu učinili su da Budva izgubi šanse da ostane u Evropi.

U meču koji je bio direktan duel za treće mjesto na drugom kvalifikacionom turniru, samim tim i plasman u Kup Evrope, Budvani su izgubili i od Mladosti - "žapci" su u Soriju slavili sa 12:6.

Tim Draga Pejakovića je vodio sa tri razlike (5:2), na poluvremenu je imao plus jedan (5:4), ali je u nastavku uslijedio brodolom.

U tom periodu su trojica igrača Budve dobila treću ličnu grešku (Miljan Popović, Nikola Marković i Džošua Semjuels), što su Zagrepčani iskoristili - Mladost je dala osam, Budva samo jedan gol, pa je sedmostruki prvak Evrope na kraju čak i deklasirao crnogorskog šampiona.

"U prvom poluvremenu smo bili dosta dobri, ali su nas u nastavku isključenja omela, jer smo ostali bez bekova, u igri su bila djeca od 16-17 godina i vidjelo se da nam nedostaje iskustvo. Mladost je to iskoristila, čak nas i ubjedljivo pobijedila", rekao je Pejaković.

Budva sjutra (10.30 časova) igra sa Pro Rekom u posljednjem meču u Evropi ove sezone.

"Od takve ekipe samo možemo da učimo. Jasno je da je razlika u kvalitetu ogromna. Ostaje nam da se posvetimo radu i Jadranskoj ligi i da popravimo neke stvari, posebno u napadu s igračem više", kazao je Pejaković.

Reko je u derbiju grupe izgubio od Radničkog - Kragujevčani su slavili rezultatom 12:10.

Boris Zloković je u pobjedničkom timu dao tri gola, a na drugoj strani se jednom upisao Mlađan Janović.

Budva - Mladost 6:12 (3:1, 2:3, 0:3, 1:5)

Sori - Gradski bazen. Gledalaca: 150. Sudije: Špigel (Njemačka), Švarc (Izrael). Igrač više: Budva 12 (2), Mladost 13 (5).

Budva: Lazović (osam odbrana), Vukmirović 2, Đurđić 1, Mitrović, De Trejn, Semjuels, Lobov 1, Popović 1, Marković 1, Ćetković, Ivančević, Paškvalin, Zubac.

Mladost: Pavić (14 odbrana), Bukić, Josipović, Lončar 1, Martinić 1, Živković 1, Dašić, Milaković 6, Pavičić 1, Živković 1, Vukičević 1, Gagulić, Marcelić.

Bonus video: