Budva od danas igra drugi turnir kvalifikacija za Ligu šampiona

Prvi protivnik Budve u Reku je Radnički iz Kragujevca, a meč počinje od 19 časova
0 komentar(a)
Pejaković, Foto: Boris Pejović
Pejaković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.10.2013. 12:11h

Šanse Budve da se domogne Lige šampiona nisu velike, realno jedva i da postoje pred današnji start drugog kvalifikacionog turnira u Reku.

Jer, pored rivala kao što su Pro Reko i Radnički iz Kragujevca, veliki favoriti u grupi, te Mladosti, teško je vjerovati da tim iz crnogorske metropole turizma može da napravi podvig i osvoji jedno od prva dva mjesta.

Plasman u treću rundu, ili takozvani plej-of za Ligu šampiona, izboriće po dvije prvoplasirane ekipe iz sve četiri kvalifikacione grupe. Timovi koji grupu završe na trećem mjestu idu u Kup Evrope.

Prvi protivnik Budve je Radnički, meč počinje od 19 časova.

"Jasno je kakvi su nam protivnici, kao i da nemamo velike šanse da dođemo do Lige šampiona. Takođe, nismo odigrali mnogo takmičarskih mečeva do sada, tako da će nam turnir prije svega poslužiti da podižemo formu i da uigravamo praktično novu ekipu", rekao je Drago Pejaković.

Turnir svakako može da donese mnogo toga dobrog Budvanima.

"Nadam se da naši mladi igrači mogu nešto i da nauče od protivničkih igrača kako bi se pripremili za ono što nas očekuje. Sigurno da se ni u jednoj utakmici nećemo predati, ali je razlika u kvalitetu između nas i naših rivala evidentna", naglasio je trener Budvana i dodao da je ekipa već okrenuta Jadranskoj ligi:

"Nakon ovog turnira nas očekuje meč sa Šibenikom, onda i duel sa Primorcem u Kotoru. Jake utakmice koje ćemo odigrati u kratkom vremenskom periodu treba da iskoristimo da otklonimo eventualne nedostatke u igri", zaključio je Pejaković.

Prv favorit turnira u Reku je svakako domaćin koji se nakon godinu pauze vratio na veliku scenu, pojačan Aleksandrom Ivovićem, Mlađanom Janovićem, Marom Jokovićem... Radnički će, s druge strane, predvoditi crnogorski internacionalci Zdravko Radić i Boris Zloković.

Aktuelni prvak Evrope Crvena zvezda je domaćin turnira, a rivali su ruski Sintez i Spartak, te Šurman iz Holandije.

Ostali turniri - grupa D (Oradea): Oradea, Solnok, Marsej, Duizburg. Grupa E (Rijeka): Primorje, Vuljagmeni, Hanover, Akvakjara. Grupa F (Beograd): Crvena zvezda, Sintez, Spartak Volgograd, Šurman.

Danas

Radnički - Budva (19.00)

Pro Reko - Mladost (20.30)

Sjutra

Budva - Mladost (18.30)

Pro Reko - Radnički (20.00)

Nedjelja

Pro Reko - Budva (10.30)

Mladost - Radnički (12.00)

Bonus video: