Turnir Olimpijske nade počinje u subotu

Vaterpolo turnnir, pod nazivom Olimpijske nade, počeće u subotu, a učestvovaće klubovi iz Crne Gore i Hrvatske
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2013. 11:27h

Vaterpolo takmičenje za mlađe kategorije, pod nazivom Olimpijske nade, počeće u subotu, a učestvovaće klubovi iz Crne Gore i Hrvatske, saopštili su organizatori.

Najavljeno je da če učestvovati mladi vaterpolisti rođeni 1998, 1999, 2000. i 2002. godine iz crnogorskih i hrvatskih vaterpolo klubova hercegnovski Jadran, Primorac, Kataro, Budva, Bijela, Jug i Cavtat.

Turnir će biti realizovan u okviru projekta Olimpijske nade, koji finansira Evropska unija kroz IPA programe prekogranične saradnje Republike Hrvatske i Crne Gore.

“Turnir ima za cilj podizanje kvaliteta igre, ali i međusobno upoznavanje, druženje, razmjenu iskustva i vaterpolo znanja među mlađim kategorijama”, piše u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

Takmičenje pod nazivom Olimpijske nade 2013/14 organizuju klubovi učesnici, a sprovodiče ga takmičarski organ, koga čine: Dragan Rajević, Komesar VPSCG iz Kotora i Srđan Dragojević iz Vaterpolo saveza dubrovačko-neretvanske županije, kao koordinatori.

Takmičenje se održava posebno za svaku uzrasnu kategoriju, a pravo učešća imaju klubovi sa igračima u konkurenciji mlađih kadeta, kadeta, nada, mlađih juniora i juniora.

Bijela, koja se naknadno priključila turniru, takmičiće se u kategoriji juniora, a Cavtat će nastupiti u kategoriji mlađih kadeta.

Ostali klubovi nastupiće u svim uzrasnim kategorijama.

Za subotu zakazani su dueli Jadrana i Budve, u konkurenciji mlađih juniora i mlađih kadeta.

U nedjelju su zakazani dueli kadeta i nada Jadrana i Katara, kao i dueli juniora Jadrana i Bijele.

Bonus video: