Vido Lompar u stručnom štabu Budve

Uloga Lompara i dalje nije jasno definisana, a poznato je da će biti saradnik prvom treneru Dragu Pejakoviću
52 pregleda 0 komentar(a)
Vido Lompar, Foto: Zoran Đurić
Vido Lompar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.10.2013. 11:56h

Nakon godinu pauze Vido Lompar se vraća u klupski vaterpolo - prvi pomoćnik Ranka Perovića u crnogorskoj reprezentacije ove sezone će biti dio stručnog štaba Budve.

Uloga Lompara i dalje nije jasno definisana, a poznato je da će biti saradnik prvom treneru Dragu Pejakoviću.

"Zadovoljan sam uslovima koji su mi ponuđeni. Uželio sam se posla, već godinu nisam bio angažovan svakodnevno sem u reprezentaciji i srećan sam što ću opet raditi", rekao je Lompar.

Ljetos je postojala šansa da Lompar vodi mlađe kategorije aktuelnog crnogorskog šampiona (zajedno sa Nebojšom Milićem), ali je ta opcija otpala zbog njegovih obaveza u nacionalnom timu.

"Prvo je postojala ta varijanta. Međutim, sa mladima se najviše radi preko ljeta, tada su, takođe, i turniri za sve kategorije, a poznato je da reprezentacija tada ima najviše obaveza, pripreme za veliko takmičenje, zatim i samo takmičenje... Zato ne bih mogao da se tom poslu potpuno posvetim", navodi Lompar.

Ovaj 34-godišnji Kotoranin je bio dio velikog Primorca, bio je Perovićev pomoćnik u svim uspjesima (najveći trofej svakako onaj u Ligi šampiona), a prije dvije sezone je dobio šansu da samostalno vodi podmlađeni tim iz drevnog grada.

Uprava Primorca ga je smijenila pred sam start prošle sezone, iako je vodio ekipu tokom priprema, i na njegovo mjesto dovela Veljka Uskokovića.

Bonus video: