Uigravanje za domaću ligu

Triglav koji je nastupao prošle sezone, odustao je od regionalnog takmičenja i njegovo mjesto na Jadranu će zauzeti Branik iz Maribora, saopštili su čelnici lige...
111 pregleda 1 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.09.2013. 07:58h

Šesto izdanje Jadranske lige u vaterpolu počinje sjutra, i to sa jednim novitetom - sa promijenjenim predstavnikom Slovenije.

Naime, Triglav koji je nastupao prošle sezone, odustao je od regionalnog takmičenja i njegovo mjesto na Jadranu će zauzeti Branik iz Maribora, saopštili su čelnici lige...

Crnogorski timovi, kao i prethodne dvije sezone, nemaju šampionske (niti neke posebne) ambicije, pa i Budva (koja je prošle nastupila na fajnl-foru) i Primorac i Jadran vide šansu da se kroz ovo takmičenje prije svega pripreme za mnogo neizvjesnije domaće okršaje.

Budvani su opet bili najaktivniji u prelaznom roku, promijenili su gotovo cijeli tim.

U crnogorsku metropolu turizma su stigli Hrvat Fran Paškvalin, Miljan Popović, Nikola Marković, Amerikanci Džoš Semjuels i Metju de Trejn, pa nije teško zaključiti da je Budva i ove sezone najveća crnogorska snaga u Jadranskoj ligi.

Primorac je vratio Damjana Danilovića iz Italije, stigao je Đorđe Tešanović iz Jadrana, kao i Kanađanin Konstatin Kudaba i Nikola Nikolov iz Srbije.

Novljani su, s druge strane, ostali bez Miloša Šćepanovića, ali je tu opet Luka Sekulić (proveo sezonu na Apeninima), kao i iskusni Splićanin Željko Kovačić, koji je igrao u Francuskoj.

Za Jadran će do decembra, dok ne počne takmičenje u Drugoj ligi Italije, nastupati i Blagoje Ivović.

Prvi favorit je Primorje, koje brani titulu - u Rijeku je stigao crnogorski reprezentativac Antonio Petrović, kao i Rumun sa hrvatskim pasošem Kozmin Radu.

Jug je svakako prvi do Primorja, ali je znatno oslabljen u ovoj sezoni, jer su otišli Aleksandar Ivović, Maro Joković (obojica u Pro Reko), Toni Azevedo i Boris Pavlović.

Za Dubrovčane će i ove sezone igrati Nikola Janović...

Primorac u 1. kolu gostuje Primorju, Jadran dočekuje imenjaka iz Splita, dok Budva zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona igra tek u srijedu, i to protiv POŠK-a u gostima.

Bonus video: