Iz Kragujevca ka eliti

"S obzirom na to da u drugo kolo kvalifikacija ide pet od šest ekipa iz grupe smatram da prolaz neće doći u pitanje, ali nismo sada u situaciji da govorimo o ambicijama", kaže Pejaković
1 komentar(a)
Pejaković, Foto: Boris Pejović
Pejaković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.09.2013. 11:49h

Budva se nakon godinu pauze vraća u Ligu šampiona. Tačnije, ako želi da bude dio elite moraće da prođe dva kola kvalifikacija. Prvo se igra od danas do nedjelje u Kragujevcu, a pored domaćina Radničkog protivnici Budvana su ruski Spartak, Hanover, Monpelje i rumunska Oradea.

Jasno je da su Budvani praktično sigurni putnici u drugi krug, jer prolazi pet prvoplasiranih ekipa sa turnira, ali trener Drago Pejaković ima druge brige - prije svega, da u hodu uigrava gotovo novu ekipu.

"Nismo imali pripremnih utakmica, tim je praktično nov i trebaće nam vremena da se uigramo. Zato nam je ovaj turnir izuzetno važan. S obzirom na to da u drugo kolo kvalifikacija ide pet od šest ekipa iz grupe smatram da prolaz neće doći u pitanje, ali nismo sada u situaciji da govorimo o ambicijama", rekao je Pejaković.

Favorit turnira je Radnički, tim za koji igraju Zdravko Radić i Boris Zloković, ujedno i prvi rival crnogorskog šampiona (večeras od 21 čas).

"Radnički je svakako favorit, gledali smo i ostale ekipe i definitivno moramo da shvatimo ozbiljno sve protivnike. Otežavajuća okolnost je što ćemo tri utakmice igrati za manje od 24 časa, ali na to ne možemo da utičemo. Pogledajte raspored mečeva, jasno je da će biti pakleno", dodao je Pejaković.

Budva će tako u samo 10 dana odigrati sedam utakmica.

"Već u srijedu nas čeka gostovanje POŠK-u u Jadranskoj ligi, potom i meč sa Jugom. Dakle, raspored je veoma zgusnut, ali već sam pomenuo da nam u ovom trenutku treba što veći broj utakmica", istakao je trener Budve.

Budva u Šumadiju vodi sva pojačanja koja su stigla ovog ljeta, ali u sastavu zbog administrativnih problema neće biti Marka Ivančevića i Sergeja Lobova.

Njihovo mjesto među 13 izabranih će zauzeti zlatni juniori sa Malte - Marko Konatar i Bogdan Đurđić, iako su prvobitno bili predviđeni da se odmore poslije Evropskog prvenstva.

Na drugom turniru u Napulju igraće Akvakjara (za koju nastupa Dragan Drašković), holandski Šurman, Mladost, Marsej, Valeta sa Malte i Sintez iz Kazanja.

Kao što je poznato, po pet ekipa iz obje grupe idu u drugu rundu gdje će im se priključiti aktuelni evropski šampion Crvena zvezda, Primorje, Pro Reko, Duizburg, Vuljagmeni i mađarski Solnok.

Raspored

Danas

Spartak - Hanover (18)

Oradea - Monpelje (19.30)

Budva - Radnički (21)

Sjutra

Monpelje - Budva (9.00)

Radnički - Hanover (10.30)

Oradea - Spartak (12)

Hanover - Budva (18)

Radnički - Oradea (19.30)

Monpelje – Spartak (21)

Subota

Spartak - Budva (18)

Oradea - Hanover (19.30)

Monpelje - Radnički (21)

Nedjelja

Budva - Oradea (9.00)

Hanover - Monpelje (10.30)

Radnički – Spartak (12)

Bonus video: