Budva na kvalifikacionom turniru u Kragujevcu

Rivali budvanskog tima u B grupi, pored domaćeg Radničkog, biće ruski Spartak iz Volgograda, njemački Hanover, rumunska Oradea i francuski Monpelje
62 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Lazović, Foto: Boris Pejović
Dejan Lazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.09.2013. 12:03h

Kragujevac će od sjutra do nedjelje biti domaćin prvog kvalifikacionog turnira za vaterpolo Ligu šampiona, na kojem će nastupiti i crnogorski prvak, Budva.

Rivali budvanskog tima u B grupi, pored domaćeg Radničkog, biće ruski Spartak iz Volgograda, njemački Hanover, rumunska Oradea i francuski Monpelje.

Budva će u prvom kolu, sjutra u 21 sat, igrati sa Radničkim, za koga nastupaju crnogorski internacionalci Boris Zloković i Zdravko Radić.

Za petak su zakazani dueli sa Monpeljeom (9.00) i Hanoverom (18.00), u subotu će se Budvani sastati sa Spartakom (18.00), dok će u nedjelju igrati sa Oradeom (9.00).

Na turniru grupe A, u Napulju, rivali će biti domaća Akvakjara, holandski Šurman, zagrebačka Mladost, francuski Marsej, Valeta sa Malte i ruski Sintez iz Kazanja.

Po pet prvoplasiranih ekipa iz obje grupe izboriće plasman u drugu fazu, gdje će im se priključiti aktuelni evropski šampion Crvena Zvezda, riječko Primorje, njemački Duizburg, grčki Vuljagmeni, mađarski Solnok i italijanski Pro Reko.

Posljednjeplasirani timovi takmičenje na evropskoj sceni nastaviće u Eurokupu.

Bonus video: