Simonović: Vi ste nam uzdanice

"Želim da se ponosite medaljom, kao što se i mi ponosimo vama", rekao je Vušurović, direktor Uprave za mlade i sport
3 komentar(a)
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Boris Pejović
Juniorska vaterpolo reprezentacija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.09.2013. 13:32h

I crnogorski juniori su, baš kao i njihove kolege iz seniorske reprezentacije, dočekali trenutak slave i na prijemu koji je organizovao Crnogorski olimpijski komitet (COK) mogli da se uvjere koliko se cijeni zlato koje su osvojili na Evropskom prvenstvu na Malti.

Članovima reprezentacije, stručnom štabu i rukovodiocima Vaterpolo saveza se na prijemu u vili “Gorica” prvi obratio Igor Vušurović, direktor Uprave za mlade i sport.

"Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore je osvajanjem titule prvake Evrope na najljepši mogući način prezentovala mladost, sportski inat, kvalitet i znanje koje posjeduje", rekao je Vušurović i pojasnio da ova medalja treba da bude još veći motiv za ubuduće:

"Ovaj rezultat je bitan i za vrijeme koje dolazi. Nadam se da ćete i u seniorskoj konkurenciji osjetiti čari i zadovoljstva sportskog radovanja i tugovanja, jer je i to dio sporta. Želim da se ponosite medaljom, kao što se i mi ponosimo vama", poručio je Vušurović zlatnim vaterpolistima.

Čestitao je i predsjednik COK-a Dušan Simonović.

"Čestitke na svemu što ste uradili da dođete sa najsjajnijim odličjem u Crnu Goru i potvrdite snagu crnogorskog vaterpola i sporta. Čestitam i što ste nam skrenuli pažnju da na vas možemo dugoročno računati. Siguran sam da ćemo nekog od vas imati već na Igrama u Rio de Žaneiru, a da ćete u Tokiju činiti okosnicu crnogorske reprezentacije", istakao je Simonović.

Selektor juniorske reprezentacije Mirko Vičević je opet podvukao da su igrači bili spremni na veliku žrtvu tokom ljeta i da je zasluga njihova.

"Vjerovali su da će ih rad, zalaganje i disciplina dovesti do rezultata. To im se na najbolji način vratilo. Neka im uzori budu ljudi koji stoje pored mene i koji su olimpijski pobjednici, Andrija Popović i Igor Vušurović. Moraju da pokažu da je ovo samo jedna sportska skala u njihovom razvoju", rekao je Vičević.

Ćetković: Najjači u najtežim trenucima

Zlatna ekipa, njih ukupno 13, na Malti je samo potvrdila da se s pravom vjerovalo da je najtalentovanija u Crnoj Gori. A, EP je bilo idealna prilika da ovu generaciju upozna i Stari kontinent.

"Cijelo ljeto, dva treninga dnevno i pakleni ritam sada imaju smisla. Spremali smo se za velike stvari i tek sad vidimo kakav je ovo uspjeh, jer nikada nije lako biti najbolji u Evropi. Ostvarili smo sve pobjede, jedino je neizvjesnosti bilo u polufinalu protiv Italije. Ali, izdržali smo pritisak i pokazali kvalitet koji nas je i doveo do zlata", rekao je Petar Ćetković.

A, kapiten Miloš Konatar je dodao da je zlatna medalja veliki uspjeh i nagrada za radno provedeno ljeto.

"Ostvarili smo veliki uspjeh. Cijelo ljeto smo se pripremali i na kraju smo osvojili Evropsko prvenstvo. Čestitao bih saigračima na vrhunski odrađenom poslu", kaže Konatar.

Bonus video: