Vičević: Uzdam se u odbranu

"Imamo sve pobjede do sada na ovom prvenstvu, dok je Srbija upisala dva poraza", rekao je Mirko Vičević
96 pregleda 1 komentar(a)
Vaterpolo juniori, Foto: Wpolo.me
Vaterpolo juniori, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 15.09.2013. 09:40h

Crnogorski juniori danas igraju možda i najveću utakmicu generacije - u duelu sa Srbijom (danas od 18.30 časova) tim Mirka Vičevića juri zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu na Malti.

Crna Gora je do sada na turniru pobijedila u svih pet utakmica (protiv Ukrajine, Rumunije i Grčke u grupi, potom u četvrtfinalu Španiju i u polufinalu Italiju), ali sve to pada u vodu pred današnji okršaj...

"Imamo sve pobjede do sada na ovom prvenstvu, dok je Srbija upisala dva poraza. To govori o nekoj konstantnosti i zaista možemo reći da smo pokazali najviše od svih reprezentacija. Ali, ovo je jedna utakmica, uz to odlučuje mnogo, u igri je medalja. Spremni smo i imamo ogromnu želju i mislim da su šanse u finalu podjednake", rekao je Vičević.

Srbija je svakako u ovom trenutku najteži mogući protivnik.

"Najveća snaga Srbije je kolektivna igra, ima sličan raspored i u odbrani i u napadu. Igrali smo sa njima ovog ljeta, jednom pobijedili, jednom izgubili, tako da tu neće biti velike razlike. Srbija je malo jača u napadu, dok smo mi bolji u odbrani. Vidjećemo šta će prevagnuti. Na odbrani smo posebno radili tokom priprema i ako postoji nešto čime sam apsolutno zadovoljan onda je to defanziva. U odbrani smo najsigurniji, to je naš najveći adut i nadam se će tako biti i u finalu", kazao je Vičević.

U meču za bronzu danas će se sastati Italija i Mađarska (17 časova).

Bonus video: