Spor Primorca i Budve oko Popovića i Markovića

Akteri su „stari znanci” i sportski „prijatelji” - Primorac i Budva. Zrno razdora je prelazak u komšiluk Miljana Popovića i Nikole Markovića, zbog čega je došlo do pobune Kotorana
145 pregleda 7 komentar(a)
Miljan Popović, Foto: Nebojša Mandić
Miljan Popović, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 13.09.2013. 14:42h

Izgleda da klupska sezona u vaterpolu neće početi mirno, naprotiv...

Na pomolu je nova bruka, a akteri su „stari znanci” i sportski „prijatelji” - Primorac i Budva. Zrno razdora je prelazak u komšiluk Miljana Popovića i Nikole Markovića, zbog čega je došlo do pobune Kotorana.

Interesantno, prašina se digla tek sada, neposredno pred start sezone, a ne onog trenutka kada su Popović i Marković dobili raskid ugovora, niti onog trenutka kada su obojica potpisali trogodišnje ugovore sa Budvom.

Zbog svega se Popović i obratio redakciji „Vijesti”:

"Predao sam zahtjev za raskid ugovora 4. aprila, jer Primorac nije ispunio obaveze koje stoje u ugovoru. Klub mi je u trenutku podnošenja zahtjeva dugovao ukupno pet mjesečnih zarada čime su se stekli uslovi za raskid ugovora. Dobili smo konačnu odluku vijeća Arbitražnog suda VPSCG, kojom je utvrđen raskid pomenutog ugovora. Na osnovu ove konačne odluke sam ušao u pregovore sa zainteresovanim klubovima oko daljeg angažmana i postigao dogovor sa Budvom, s kojom sam potpisao ugovor i gdje sam već nekoliko sedmica na pripremama", rekao je Popović, ali tu nije kraj:

"Poslije izvjesnog vremena se pojavila infomacija da Primorac želi da uloži žalbu na odluku o raskidu, što je potpuni apsurd, jer na kraju odluke jasno piše da je ona konačna", dodaje Popović.

On vjeruje da sve ovo upućuje na, kako kaže, zakulisne radnje.

"Tim prije što nam je poznato da je komesar takmičenja VPSCG imao uvid u konačnu odluku Arbitražnog suda, te da je očigledno podlegao pritiscima da me ne registruje za Budvu, iako su se stekli svi potrebni uslovi za to".

Ako narednih dana ne bude registrovan za Budvu, posljedice bi mogle da budu ogromne.

"Ukoliko se desi da komesar ne odobri moju registraciju za Budvu, izvjesno je da bih propustio tekuću takmičarsku sezonu i trajno ugrozio karijeru i egzistenciju zbog sujete rukovodilaca Primorca koji se ne mire sa činjenicom da sam promijenio sredinu u skladu sa zakonom i propisima VPSCG", istakao je Popović.

Na kraju, postavlja se jedino logično pitanje, a ono ne stavlja u prvi plan ni Budvu ni Primorca. Zapravo, najviše može da se reflektuje na reprezentaciju - kome je u interesu da Popović i Marković, kao lideri novih mladih generacija u crnogorskom vaterpolu (obojica 21-godišnjaci, učestvovali su ljetos na finalnom turniru Svjetske lige), svega 15-ak dana pred start sezone strahuju da li će je uopšte i odigrati?

Znači li ovo da je nacionalni tim opet na udaru, da li mu prijeti da opet kao u bliskoj prošlosti izgubi rat sa klubovima? Na potezu je Savez, koji mora da presiječe ili će u crnogorskom vaterpolu po ko zna koji put da pukne bruka.

Bonus video: